U poslednjoj utakmici ligaškog dela AdmiralBet ABA takmičenja košarkaši Borca će na svom terenu biti domaćini kolegama iz Mornara-Barsko zlato (subota, 17:00, dvorana kraj Morave).

Iza Borca je solidna utakmica protiv Crvene zvezde mts. Iako je doživeo poraz, čačanski sastav je dobrih 30 minuta pružao silan otpor nadmoćnijem rivalu. Ipak, u poslednjem kvartalu do izražaja je došao kvalitet crveno-belog sastava, koji je meč okončao prednošću od dve cifre 54:66 (13:15; 15:19; 14:10; 12:22).

Marko Pecarski, najbolji pojedinac u domaćem sastavu na pomenutom meču, smatra da je duel sa Crvenom zvezdom imao dobrih strana za Borac.

,,Pružili smo dobar otpor jedinom evroligašu sa ovih prostora. Imali smo prednost od osam poena u jednom momentu, ali greške i padove koncentracije ekipa takvog kvaliteta vrlo lako kažnjava i okreće utakmicu u drugom smeru. Naravno, ne možemo biti zadovoljni nakon poraza, iako smo odigrali jednu ravnopravnu utakmicu sa favoritom za titulu ABA lige“, rekao je krilni centar Borca.

U subotu će Bora imati lepu priliku da ligaški deo ABA sezone završi pobedom. I to pred domaćom publikom.

,,Očekujem veliku borbu i utakmicu u kojoj moramo od starta da uđemo sa maksimalnom koncentracijom. Mornar je ekipa koja igra brzu i atraktivnu košarku, sa dosta šuteva za tri poena. U ovoj situaciji verujem da će igrati rasterećeno, ali i takav može biti veoma opasan. Mi ćemo se pripremiti i nadam se biti na visini zadatka“, smatra Pecarski.

Borac dobro zna kako treba igrati protiv Mornara, jer ga je već jednom ove sezone savladao.

,,Pobeda u Baru došla je kao plod velike borbenosti, koja će nam biti neophodna i u subotu na domaćem terenu”, dodao je košarkaš Borca.

Mladi krilni centar se nalazi u evidentnom usponu forme. Naime, u poslednje dve utakmice bio je najefikasniji pojedinac u redovima Borca.

,,Trudim se da što bolje treniram i radim stvari koje mogu pomoći mojoj ekipi. Igrač u mojim godinama koliko god dobro odigrao uvek ima prostora za napredak. Razume se, dobre partije puno znače za podizanje samopouzdanja“, završio je Marko Pecarski.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography