KK Borac Mozzart uspeo je da sastavi još jedan ugovor. Novo ime u redovima Čačana jeste Miloš Glišić (24, 207), košarkaš rodom iz Banja Luke. Crveno-beli klub je sklopio saradnju sa pomenutim sportistom koja će važiti dve godine.

Što se tiče Miloša Glišića, reč je o košarkašu koji pokriva poziciju broj četiri, odnosno krilnog centra, jer je visok je 207 cm. U ovom momentu, KK Borac Mozzart na toj poziciji ima još dva igrača, kapitena Nemanju Todorovića i Bojana Tomaševića.

Što se tiče razloga zbog kojih je odlučio da prihvati ponudu kluba, Miloš Glišić je rekao:

,,Drago mi je da sam došao u tako veliki klub kao što je Borac. Čačak je grad košarke, to je svima dobro poznato, a takođe klub igra ABA ligu, što je jedan razlog više da prihvatim ponudu koju mi je dao Borac”, izjavio je novi igrač Borca.

Krilni centar dobro poznaje klub u koji je došao, tako da mu proces adaptacije neće teško pasti.

,,Poznajem dobro svakog igrača Borca. Sa nekima sam igrao u drugim klubovima, zatim u reprezentaciji, a protiv nekolicine sam bio protivnik u domaćem prvenstvu. Momci su zaista sjajni, tako da mi nije bilo teško da se uklopim”, dodao je Glišić.

Više od mesec dana traju pripreme prvog tima, a nedavna pobeda nad Partizanom dokaz je dobrog rada.

,,Na vreme smo počeli da se pripremamo, a odmah smo krenuli u jakom ritmu. A taj rad se isplaćuje, što smo pokazali protiv Partizana. Sve ide u pravik tokom, tako da se radujemo početku nove ABA sezone”, smatra Glišić.

Što se tiče naredne sezone…

,,Meni je najvažnije da budem u službi ekipe. Ono što trener bude tražio od mene, to ću i da radim. Neću se opterećivati svojim partijama i učinkom, najvažnije je da pomažem timu da odigra stabilnu sezonu. A potrudićemo se da napravimo bolji rezultat u odnosu na prošlu godinu”, kazao je Glišić.

Naravno, Glišić nije mogao da propusti da pohvali čačansku publiku.

,,Svi znaju da je čačanska publika jedna od najkošarkaškijih na prostoru stare Jugoslavije. Ljudi u gradu poznaju košarku i uvek daju vetar u leđa ekipi. Kada su utakmice u dvorani kraj Morave, atmosfera je zaista sjajna. Tako da sve najbolje mislim o Čačanima”, zaključio je Miloš Glišić.

Rečeni košarkaš je karijeru započeo u Partizanu, a usledili su nastupi za Vršac, Dinamik, Rogašku, Metalac, Helios, a poslednju sezonu je proveo po drugi put u timu sa Dorćola.

U svojoj karijeri Miloš Glišić je nastupao i za reprezentaciju Srbije. Sa U16 timom je 2012. godine osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu, a godinu dana kasnije srebrnu sa već navedenim sastavom.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography