Miloš Pejanović, dosadašnji trener kadetskog tima Borca, preuzeo je vođenje i juniorskog sastava Borca.

Nakon što je Dejan Tomić, doskorašnji strateg juniora, podneo ostavku, uprava kluba je smatrala da je najbolje rešenje da rukovođenje preuzme upravo Pejanović.

Valja naglasiti da je Pejanović u dosadašnjem delu sezone sa kadetskom ekipom ostvario odlične rezultate. Njegov tim je zabeležio skor od četiri pobede, a bez poraza, pa u ovom momentu deli vrh tabele sa Megom. Doduše, zbog odlične koš razlike (+139) zasluženo se nalazi na čelnoj poziciji.

S druge strane, juniorski tim ne može da se podiči tako dobrim startom sezone. Naime, ima svega jednu pobedu, uz tri poraza. Nema sumnje, pred Pejanovićem su silni izazovi i trežak posao.

Pejanović je prozborio nekoliko reči o razlozima ovakvog poteza kluba.

,,Nema šta previše da se priča i komentariše, posle ostavke trenera Tomića uprava kluba je smatrala da je u ovako specifičnoj situaciji najbolje rešenje da juniorski tim preuzme neko ko je upoznat sa stanjem u istom. U ovom trenutku, ja sam bio najbolja opcija“, kazao je Pejanović.

Novi trener se dotakao pitanja dosadašnjih rezultata juniorskog tima.

,,Igrači su svesni da ovo do sada nije bilo dobro. Takođe, predočeni su im dalji koraci i zahtevi koji se od njih očekuju. Moram priznati da teško da može gore od ovog do sada“, rekao je Pejanović.

Međutim, on veruje u svoje izabranike.

,,Smatram da ekipa ima više kvaliteta od ovog što je do sada pružila. Verujem da ćemo jakim i dobrim treninzima ubrzo doći na neki zadovoljavajući nivo“, završio je Miloš Pejanović.

Piše: Nikola Minović

Foto: Dragan Jeković