Kadetski tim Borca startovao je ligu na pravi način. Naime, košarkaši koje sa klupe predvodi Miloš Pejanović deklasirali su u Nišu svoje vršnjake iz Konstantina rezultatom 55:107.

Nema šta, ako je suditi na osnovu prvog utiska, može se zaključiti da je pred mladim Čačanima odlična sezona, a svakako i borba za sam vrh tabele Triglav kadetske lige Srbije.

Strateg kadetskog tima Miloš Pejanović svakako je i više nego zadovoljan izdanjem svojih izabranika u okršaju sa Konstantinom.

,,Smatram da smo opravdali ulogu favorita. Naravno, pobedu smo očekivali, ali ne tako ubedljivom razlikom. Početak meča otvorili smo na pravi način, što je na kraju dalo rezultat. Ovakav trijumf je podstrek za nastavak sezone“, izjavio je Pejanović.

On ističe da njegov tim namerava da se bori za vrh tabele.

,,Nadam se da ćemo u narednom kolu protiv Stara ponovo opravdati ulogu favorita. To je potrebno, jer želimo da se borimo za vrh tabele. Razume se, neće nam u tom meču biti lako. Star je u prvom kolu izgubio sa dva poena razlike od Crvene zvezde, što govori da je to dobra ekipa. Mi ćemo se pripremiti i nadam se novoj pobedi“, rekao je trener kadeta Borca.

Uprkos trenutnoj situaciji u državi, odnosno silnim problemima koje je izazvao virus covid-19, pala je odluka da prethodnog vikenda započne kadetska liga.

,,Iako je liga krenula, igra se pod posebnim okolnostima. Nema publike na mečevima, a pred početak lige urađena su testiranja celog tima. Takođe, pred svaku utakmicu deca su dužna da napišu određenu izjavu o tome da li su bili u kontaktu sa osobama koje imaju virus”, zastao je Pejanović kako bi posebno naglasio:

,,Nadam se da Triglav kadetska liga Srbije neće biti prekinuta i da će sve ići svojim tokom”, dodao je strateg kadeta Borca.

Kao godinama unazad, u timu Borca ima talentovanih igrača kadrih da u budućnosti izbore mesto u prvom timu.

,,Zadovoljan sam igračima kojima raspolaže kadetska ekipa. Reč je o deci koju sam trenirao u pionirskim selekcijama, a sada su ponovo spojeni u jednu generaciju. Ima tu vrlo interesantnih igrača, neki su već pod stipendijskim ugovorom sa klubom. Drago mi je da se obraća pažnja na njih, tako da će se razvijati u pravom smeru. Recimo, moram da pomenem Đorđa Ćurčića, i mlađeg i starijeg, zatim Pavla Nikolića, onda Luku Andrića koji je kod nas stigao iz Crvene zvezde, zatim Stefana Jankovića…”, završio je Miloš Pejanović.

U narednom kolu Triglav kadetske lige Srbije ekipa Borca će na parketu dvorane kraj Morave ugostiti Star iz Novog Sada. Taj meč je zakazan za nedelju 25. oktobar, a početak susreta je u 16 časova.

Piše: Nikola Minović

Foto: Lejča photography