Juniorski sastav KK Borac Mozzart uspeo je da zabeleži još jedan ogroman uspeh. Naime, na F8 završnom turniru Roda juniorske lige Srbije mladi košarkaši iz grada podno Ovčara i Kablara uspeli su da zauzmu drugo mesto i tako nastave niz uspeha dug nekoliko sezona.

Pored ovog zavidnog rezultata, igrači koji nose crveno-bele odore pobrali su brojne simpatije košarkaške javnosti, a posebno u gradu na Moravi, što je i prirodno. Minule sezone juniorski tabor je takođe osvojio drugo mesto. A kada mu se pridodaju i ostvarenja pionirske i kadetske ekipe, postaje kristalno jasno kakav posao rade treneri mlađih kategorija u KK Borac Mozzart!

Kormilar ekipe Miloš Pejanović smatra da je njegov tim napravio veliki poduhvat.

,,Ogroman uspeh je iza nas, a on je posledica velikog rada. A što je još važnije, ponavlja se u kontinuitetu. Generaciju koju vodim godinama ima osvojeno kadetsko finale i dva juniorska druga mesta. To pokazuje talenat dece, ali i rad sa njima. Veliku satisfakciju imam zbog toga što sam ovu generaciju preuzeo još u pionirskim danima. Ovo je peta sezona kako smo zajedno. Tako da je ovo uspeh svih nas“, rekao je Pejanović.

Na završnom turniru prvo je pao Žitko Basket, zatim u polufinalu Crvena zvezda, ali je na finalnom koraku Mega MIS bila bolji takmac.

,,U četvrtfinalu smo pokazali kvalitet. Prvi meč na takmičenju je uvek najteži, jer deca znaju da su bolja, ali to mora da se dokaže. U prvom poluvremenu protiv Žitko Basketa bili smo u grču, ali smo posle pokazali kvalitet. U polufinalu smo igrali protiv Crvene zvezde, domaćina turnira. Protivnik je imao imperative osvajanja medalje. Utakmica je bila stegnuta, ali veća želja mojih igrača je bila ključna. Ali u finalu smo doživeli poraz od najkvalitetnije ekipe u Srbiji. Megi čestitam na zasluženoj pobedi. Nismo bili na svom nivou, šut za tri nas nije služio zbog nervoze. Ipak, ne mogu da imam zamerku, deca su se stvarno borila”, smatra trener Čačana.

Vlada utisak da sudije u finalu nisu bile naklonjene čačanskoj ekipi.

,,Jedan sudija već drugu godinu ima lični problem sa našom ekipom. Odmah se prepozna tendenciozno suđenje. To odmah dovodi do nervoze. Posle utakmice sam rekao potpredsedniku Saveza da su naša deca trenirala cele godine, zaslužila su da igraju juniorsko finale, jer je to vrhunac u mlađim kategorijama. A dopušteno je pojedincima da to mučki pokvare. To ne vodi u dobrom pravcu, tako da pod hitno mora nešto da se menja”, kazao je šef struke Borca Mozzart.

Bez obzira na poraz u finalu, juniorski tim je potvrdio kontinuitet odličnih rezultata, vrednih pažnje i poštovanja.

,,Dobronamerna osoba će znati da ceni naš uspeh. Kvalitet dece je neosporan, a voleo bih da se još više razvijaju kroz seniorsku košarku. Nadam se da će momci koji su izlazno godište uspeti da naprave dobre karijere. A velike zasluge za to pripadaju ljudima u klubu, od kordinatora mlađih kategorija Raška Bojića, preko mog kolege Vladimira Zlatanovića, trenera kadetskog tima, mene, ali i naših pomoćnika. Sigurno je da smo pokazali da zaslužujemo da budemo tu gde jesmo, a nadam se da će neko to i prepoznati”, mišljenje je Pejanovića.

Kao i uvek, nekolicina igrača je iskočila u prvi plan, tako da će ubrzo obući dres prvog tima.

,,Najveća i najdraža pobeda za mene jeste što će nekoliko mladih igrača postati deo prvog tima u ovogodišnjoj Super ligi. To je velika satisfakcija za kolege i mene. Sve ostaje u sećanju dece – medalje, pehari, ali za klub i nas trenere je najbitnije da stvorimo igrače koji će biti sposobni da igraju seniorsku košarku”, zaključio je Miloš Pejanović.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography