Kao što je već dobro poznato, u dvorani Borca kraj Morave održaće se finalni turnir Triglav kadetske lige Srbije, gde će se za pehar boriti osam najboljih ekipa u Srbije.

Svoje mesto među njima našao je i Borac. Iza tabora koji sa klupe predvodi Miloš Pejanović je zaista sjajna sezona, barem što se tiče ligaškog dela.

Naime, mladi Čačani su u 22 odigrane utakmice upisali čak 19 pobeda, dok su pretrpeli svega tri poraza. Zbog toga je tim iz grada na Moravi, apsolutno zasluženo, ligaški deo sezone okončao na prvoj poziciji na tabeli.

Da je tekuća takmičarska godina već sada prilično uspešna ističe i kormilar tima Miloš Pejanović.

,,Moram da budem prezadovoljan ovim što smo do sada učinili. Pretrpeli smo samo tri poraza, i to smo dva doživeli pred kraj sezone, kada smo već obezbedili prvo mesto“, zastao je Pejanović, da bi posebno naglasio.

,,Ali moram još više da budem zadovoljan činjenicom da se pojavilo nekoliko igrača na koje klub može da računa u narednom periodu. To je najbitnije od svega“, dodao je trener kadeta Borca.

Sledi završni turnir, na kom će kadetski tim Borca biti u dobroj prilici da kruniše odličnu sezonu osvajanjem neke od medalja.

,,Igračima sam rekao da se ne dešava često da budu u prilici da važe za glavne favorite na turniru. Naravno, pozicija koju smo zauzeli na kraju ligaškog dela nas svrstava u najozbiljnije kandidate. Takođe, činjenica da se turnir igra u Čačku nam daje dodatnu snagu i motiv da odigramo kako treba. Ne treba posebno da naglašavam da je domaći teren uvek plus za jedan tim. Doduše, nekad ume da bude i opterećujuće, ali poznajem svoje igrače, tako da znam da će im to biti motiv više. Ukoliko budemo na nivou na kom smo bili tokom sezone, borba za medalju je realna“, rekao je Pejanović.

Na putu ka tituli Borac će imati nekoliko ozbiljnih i veoma kvalitetnih timova.

,,Crvena zvezda, Partizan, ali svakako i Dinamik su ekipe podjednakog kvaliteta. Dinamik ima najboljeg igrača u ligi i predstavlja vrlo nezgodnog protivnika. Ima skraćen roster, ali je vrlo takmičarska ekipa. Što se tiče Crvene zvezde i Partizana, kao i uvek imaju zavidan kvalitet. Moram da pomenem i Megu, koja će u četvrtfinalu igrati protiv Crvene zvezde, tako da će to biti vrlo zanimljiv duel“, kazao je strateg Čačana.

Bez obzira na snagu rivala, Pejanović poručuje.

,,Naša je obaveza u ovom trenutku da se plasiramo u polufinale. A posle je sve otvoreno. Nekoliko ekipa ima kvalitet poput našeg, a možda su za nijansu i kvalitetnije. Ali iskreno verujem da je ovo naš momenat i da moramo da ga iskoristimo“, završio je Miloš Pejanović.

Vredno pomena je i to da će prva prepreka kadetskom timu Borca biti KK Marinos. Četvrtfinalna utakmica zakazana je za petak 14. maj, a početak je u 12 časova.

Piše: Nikola Minović

Foto: Dragan Jeković