Izabranici trenera Miloša Pejanovića započeli su na pravi način novu sezonu u Triglav kadetskoj ligi Srbije. Oni su u Nišu deklasirali domaći Konstantin rezultatom 55:107 (15:24; 8:22; 15:28; 17:33).

Od samog početka susreta bilo je jasno koja će ekipa upisati trijumf na svoj konto. Sve vreme su mladi igrači Borca imali prednost na svojoj strani semafora, koja se tokom meča sve više i više povećavala, a na koncu susreta su se Čačani zaustavili na plus 52.

Nema sumnje, ukoliko se po jutru dan poznaje, onda će ovo biti vrlo uspešna sezona za kadetski tim Borca.

Valja istaći da je čak šest košarkaša Borca meč završilo sa dvocifrenim brojem poena. Najefikasniji je bio Đorđe Ćurčić sa 15 poena, a sledili su ga Trifunović sa 14, Vasilijević sa 13, Nikolić i Andrić sa po 12, dok je drugi Đorđe Ćurčić dodao 10 koševa. Zanimljiv podatak jeste da su se doslovno svi igrači Borca upisali u listu strelaca. I to jasno svedoči o dominaciji mladih igrača iz Čačka u Nišu.

Trener kadeta Borca Miloš Pejanović prezadovoljan je izdanjem svojih pulena u meču sa Konstantinom.

,,Smatram da smo opravdali ulogu favorita. Naravno, pobedu smo očekivali, ali ne tako ubedljivom razlikom. Početak meča otvorili smo na pravi način, što je na kraju dalo rezultat. Ovakav trijumf je podstrek za nastavak sezone“, izjavio je Pejanović.

On ističe da njegov tim namerava da se bori za vrh tabele.

,,Nadam se da ćemo u narednom kolu protiv Stara ponovo opravdati ulogu favorita. To je potrebno, jer želimo da se borimo za vrh tabele. Razume se, neće nam u tom meču biti lako. Star je u prvom kolu izgubio sa dva poena razlike od Crvene zvezde, što govori da je to dobra ekipa. Mi ćemo se pripremiti i nadam se novoj pobedi“, dodao je Miloš Pejanović.

U sledećem kolu ekipa Borca će u dvorani kraj Morave ugostiti Star iz Novog Sada. Taj duel je na programu narednog vikenda.

Konstantin: Ristić 26, Marinković, A. Tošić 4, Radivojević, L. Tošić 7, Petrović 6, Jončić 6, Kostić 2, Kuzmanović 2, Ašćetović 2, Spasić, Milošević.

Borac: Ćurčić 10, Mikavica 5, Radojičić 4, Vasilijević 13, Veljović 5, Nikolić 12, Andrić 12, Ćurčić 15, Trifunović 14, Popović 7, Stamenić 3, Janković 7.

Piše: Nikola Minović

Intervju: Đurđe Mečanin

Foto: Lejča photography