Juniorski tabor KK Borac od četvrtka 25. pa sve do nedelje 28. novembra imaće priliku da se takmiči sa najboljim timovima regionu.

Naime, u okviru U19 AdmiralBet ABA lige, u grupi A, izabranici Miloša Pejanovića će ogledati znanje i košarkašku veštinu sa juniorskim ekipama Cedevita Olimpije, Cibone, Mege Mozzart, Mornara-Barsko zlato i Sparsa.

Mladi Čačani će se u navedenim danima sastati sa svim pomenutim ekipama, a dve najbolje plasirane u grupi A će se plasirati u polufinale, gde će se ukrstiti sa timovima iz grupe B.

Ovaj turnir biće lepa prilika da se juniori kluba iz grada na Moravi sretnu sa najboljim i najtalentovanijim košarkašima na Jadranu. Nema sumnje, nastup u U19 AdmiralBet ABA ligi mnogo će doprineti razvoju mladih igrača Borca.

Sa izrečenim je saglasan i trener tima Miloš Pejanović.

,,Osim Mege, ostale ekipe u grupi A ne poznajemo. Ali da budem iskren, i ne možemo da se previše bavimo rivalima, jer za to nema dovoljno vremena. Ne idemo na turnir sa imperativom pobeda, već da pružimo svoj maksimum. Najbitnije je da deci iz juniorskog tima jače utakmice koriste zbog nastavka domaćeg prvenstva. Ponovio sam nekoliko puta, u pripremnom periodu nismo igrali utakmice, tako da će nam naredni mečevi puno značiti. Za iskustvo, pre svega!“, rekao je Pejanović.

Borac u Bar ide osokoljen nedavnom pobedom u Roda juniorskoj ligi Srbije protiv Mege, jednog od protivnika na predstojećem turniru.

,,Sigurno je da nam pobeda nad Megom uliva samopouzdanje. Svesni smo da posedujemo kvalitet, ali pravila ABA turnira dozvoljavaju da budu licencirana još dva igrača koji ne igraju za tim u domaćem prvenstvu. Znam da će Mega, ali i ostali timovi to i učiniti. Zbog toga i ne možemo da pričamo o jačini protivnika, jer nije nam poznato sa kojim sastavom će doći na turnir. Mi idemo sa ekipom koja igra juniorsku ligu, tako da nemamo teret rezultata, već samo imperativ da pružimo svoj maksimum, koji je moguć u ovom trenutku“, dodao je Pejanović.

Što se tiče domaćeg prvenstva, juniorski tim Borca je poprilično silan, jer je zabeležio svih pet pobeda u isto toliko okršaja.

,,Moram da budem zadovoljan rezultatima koje smo do sad ostvarili. Ono što me posebno raduje jeste činjenica da igrači koji treba da nose juniorsku ekipu još uvek nisu na svom maksimumu. A kada dođu do idealne forme, naša igra će biti daleko bolja. Imamo pet pobeda, nismo zabeležili poraz, a imamo još mnogo mesta za napredak. Doduše, posle ABA turnira ulazimo period gde ćemo odigrati nekoliko težih utakmica, pa ćemo tek onda zaista videti gde smo“, završio je Miloš Pejanović.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography