Nakon što je ne tako davno okočan ligaški deo sezone Roda juniorske lige Srbije tabor Miloša Pejanovića započeo je pripremu za finalni turnir, koji predstoji narednog vikenda.

U četvrtfinalu završnog turnira juniorskog takmičenja, u hali ,,Veliki park” u Užicu, ekipa iz grada na Moravi će izaći na megdan timu Crvene zvezde mts (petak, 17:30).

Do F8 turnira ekipa Borca je došla tako što je ligaški deo sezone okončala na poziciji broj sedam. Inače, mladi Čačani su imali 11 pobeda i isto toliko poraza. Zahvaljujući tom skoru, koji im je doneo već pomenuto sedmo mesto, igrači Borca su obezbedili okršaj sa Crvenom zvezdom mts, koja je ligu završila na drugoj poziciji.

Strateg Čačana Miloš Pejanović naglašava da je glavni ovosezonski cilj ispunjen – juniorski sastav je podmlađen i stvorena je dobra osnova za uspehe u narednim godinama.

,,Kada sam u 4. kolu preuzeo juniorski tim iz kadetskog sastava su priključeni neki igrači. Tačnije, njih sedmorica, osmorica. Smatram da je tim postupkom učinjena prava stvar za budućnost mlađih kategorija Borca, kako za narednu sezonu, tako i za one koje slede. Želimo da budemo na okupu nekoliko godina, a da iz tog sistema rada i saradnje napravimo nekog igrača koji će moći da igra u prvom timu Borca. Zbog toga je, između ostalog, rezultat koji je ostvaren od strane juniorskog sastava prilično dobar“, istakao je Pejanović.

Što se tiče finalnog turnira…

,,Zvezda je favorit u duelu koji nam predstoji, u to nema sumnje. Zbog toga idemo bez nekog velikog pritiska. Doduše, to može da bude dobro po nas, jer nemamo imperativ pobede koji Zvezda ima, tako da je moguće i neko iznenađenje. Moram da istaknem i to da ne postoji neki pritisak mene kao trenera prema igračima, a i kluba prema nama, jer smo mi cilj već ispunili“, dodao je Pejanović.

Naravno, Pejanović je prozborio nekoliko reči i o narednom protivniku.

,,Juniorska ekipa Zvezde nema nekog pojedinca koji se izdvaja, već igra timski. Svih 12 igrača podjednako dobro igra, a vodi ih iskusan trener koji je sve to sklopio kako treba. Pored Mege, Zvezda je najozbiljniji kandidat da se plasira na samu završnicu turnira, pa i da ga osvoji. Sve u svemu, pred nama je veliki izazov, a ja se nadam da ćemo se dobro pokazati u petak popodne“, završio je Miloš Pejanović.

Piše: Nikola Minović

Foto: Lejča photography