Nakon što je prošlog ponedeljka kadetski sastav započeo sa pripremama za narednu takmičarsku godinu, isto je učinio i juniorski tabor, koji sa klupe predvodi Miloš Pejanović, trofejni trener kluba iz grada na Moravi.

Iza Miloša Pejanovića je najuspešnija sezona u trenerskoj karijeri. Da podsetimo, on je predvodeći kadetski tim Borca minule takmičarske godine uspeo da osvoji zvanje šampiona Srbije.

Ogoroman uspeh, nema šta, naročito ako se uzme u obzir da takav podvig nije načinjen u crveno-belom timu gotovo dve decenije.

,,Kako protiče vreme, sve više shvatam da smo zaista ostvarili veliki uspeh. Naravno, to je pokazatelj rada sa tom decom, koji traje još od mlađih pionira. A u maju je sve to došlo na naplatu. Ali ne smemo tu da stanemo, moramo da nastavimo u istom ritmu, pa da probamo da napravimo još neki veliki uspeh u narednim godinama, samo u nekoj drugoj kategoriji. Najbitnije je ipak da se igrači razvijaju na pravi način, kako bi u budućnosti pomogli prvom timu”, započeo je Pejanović svoje izlaganje.

Osvajanje kadetskog prvenstva dodatni je podstrek za napredak, kako kod Pejanovića kao trenera, tako i kod igrača.

,,To se podrazumeva! Pehar je samo dokaz da sve što smo radili nije bilo loše. A paralelno sa decom i ja napredujem kao trener. I u narednom periodu očekujem da samo nastavimo sa istim ili sličnim uspesima”, kazao je trener juniora Borca.

Prošle sezone Pejanović je vodio dva tima, kadetski i juniorski, ali od naredne svu snagu će usmeriti isključivo na juniore.

,,Sticajem okolnosti, prošle sezone sam vodio dve selekcije. Sezonu sam započeo kao trener kadeta, ali sam u jednom momentu preuzeo i juniore. Ali od naredne sezone Vladimir Zlatanović će voditi kadete, a ja juniore. Faktički, predvodiću momke koji su lane bili deo kadetske ekipe”, rekao je Pejanović.

Juniorski tim će mahom činiti prošlogodišnji kadetski prvaci. Na okupu su godinama, još od pionirskih dana, tako da se odlično poznaju.

,,Pored prošlogodišnjih kadeta, a sada juniora, planiram da juniorskoj selekciji pridodam i nekoliko kadetskih igrača. Na našu veliku žalost, imamo vrlo malo igrača koji su 2003. godište, koje je vodeće ove sezone u juniorskom uzrastu. Tako da je ideja kluba, ali i moja, da guramo mlađu decu, koja su perspektiva kluba”, zastao je Pejanović, a onda nastavio.

,,Jedino što je ostalo da u narednom periodu rešimo jeste situacija oko starijeg Ćurčića, ali još nekih igrača, da li će igrati na dvojni ugvor, ili ne. Svakako, biće deo prvog tima Borca. Da stvar bude lošija, mlađi Ćurčić i Nikolić su doživeli povrede koje će ih odvojiti od parketa neko vreme. Tako da još uvek ne znam tačno sa kojim će sastavom juniorska selekcija nastupati”, dodao je trener iz grada na Moravi.

Pripreme su danas započele…

,,Već je trener Zlatanović pomenuo, a nije zgoreg još jednom da kažem da smo doveli kondicionog trenera Stefana Poledicu, koji će se baviti samo mlađim selekcijama. On će biti sa nama celu narednu sezonu. Naravno, ostatak posla biće na meni kao treneru. Moram da pomenem i Vuka Obradovića, koji mi je pružio veliku pomoć prošle sezone, a tako će biti i naredne”, istakao je Pejanović.

Najveća prepreka pre početka sezone biće kvalifikacije za Roda juniorsku ligu Srbije.

,,Krajem septembra nas očekuju kvalifikacije za juniorsku ligu. To takmičenje je za nas vrlo bitno, naročito jer ćemo nastupiti sa veoma podmlađenim timom. Ali igrači će imati priliku da kroz kvalitetne utakmice još više napreduju”, smatra trener Borca.

Godinama unazad Pejanović ističe da je primarni cilj trenera mlađih kategorija stvaranje igrača za prvi tim Borca.

,,Naravno, kao do sada, glavni cilj nam mora biti stvaranje igrača za seniorski sastav. Lepo je praviti dobre rezultate, ali za to moraju da se poklope još neke stvari. Nije moguće baš svake godine činiti velike uspehe, kao što to priželjkuju neki beogradski timovi. Realno, mi ne možemo svake sezone da osvajamo medalje. Ali ono što je nama zaista bitno jeste da prepoznamo talentovanu decu, da kvalitetno radimo sa njima, pa da kroz nekoliko godina budu deo prvog tima. To je poenta cele priče”, završio je Miloš Pejanović.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography