Sve mlađe kategorije KK Borac Mozzart su započele pripreme za novu sezonu u kojoj će pokušati da ponove brojne uspehe!

Miloš Pejanović, trener juniorskog tima i osvajač dve srebrne medalje, a pre dve sezone i zlatne sa kadetima, smatra da je minula takmičarska godina bila odlična za klub.

,,Prošla sezona bila je za ponos. Osvojili smo još jednu medalju sa juniorskim timom, što je dokaz dobrog rada i posvećenosti u kontinuitetu“, rekao je Pejanović.

Juniorski tim Borca Mozzart je na vreme krenuo sa pripremama, kako bi bio spreman za sve izazove koji ga očekuju.

,,Polako krećemo sa pripremama za novu sezonu. Ekipa još nije kompletna, neki igrači su nedavno završili sa obavezama u reprezentaciji, pojedinci su još uvek na moru, tako da u ovom momentu tim nije ceo. Ali kako vreme bude odmicalo, sve će doći na svoje mesto”, dodao je Pejanović.

Pre početka sezone juniorski tim će učestvovati na turniru u Moskvi krajem avgusta, a onda će morati da odigra kvalifikacije za Roda juniorsku ligu Srbije.

,,Od 21. do 28. avgusta bićemo u Moskvi. Dobili smo poziv da učestvujemo na turniru zajedno sa CSKA, Zenitom, Himkijem, reprezentacijom moskovskog regiona i Crvenom zvezdom. Termin je malo specifičan. nije dobro vreme za turnir, ali pokušaćemo da se što bolje pripremimo i da dostojno predstavimo svoj klub”, zastao je Pejanović, a onda nastavio svoje izlaganje.

,,Krajem septembra nas očekuju kvalifikacije za Roda juniorsku ligu Srbije. I ove godine će juniorska ekipa biti sastavljena od igrača koji imaju pravo da nastupaju u kadetskom timu. Naša obaveza je da igramo tu ligu, tako da ćemo biti spremni za njen početak. Potrudićemo se da ponovimo uspehe iz prethodnih godina”, smatra trener juniorskog tima.

Strateg juniorske ekipe ponovo je istakao da je glavni cilj stvaranje igrača koji će biti kadri da obuku dres prvog tima Borca Mozzart.

,,Dokaz dobrog rada jeste podatak da su Ćurčići otišli u SAD. Nije mala stvar dobiti ponude vrhunskih univerziteta. Stariji Đorđe je otišao na Sent Luis, a mlađi je prihvatio ponudu da završi jednu školsku godinu u SAD-u, a onda da i on započne školovanje na univerzitetu. U klubu je ostao Pavle Nikolić, koji će sigurno dobiti šansu u prvom timu. Sve u svemu, imamo razloga da budemo zadovoljni, ali i ponosni”, kazao je Pejanović.

Ovog leta veliki broj mladih igrača Borca Mozzart je nastupao u dresu reprezentacije Srbije, što je, nema sumnje, zasluga svih trenera u klubu.

,,Mnogi naši igrači su i ovog leta bili deo reprezentacije. Među liderima smo i na tom planu. Trojica su osvojila zlatnu medalju sa U18 timom, a trojica su bila deo U16 reprezentacije. Svi u klubu smo ponosni na činjenicu da imamo toliko mladih reprezentativaca”, završio je Miloš Pejanović.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography