U nedelju u popodnevnim časovima stavljena je tačka na kadetsku sezonu u Srbiji. U organizaciji KK Borac u dvorani kraj Morave odigran je finalni turnir Triglav kadetske lige Srbije.

Da je najbolji tim u takmičenju pokazao je sastav koji sa klupe predvodi Miloš Pejanović. Njegovi izabranici su u finalu pobedili Crvenu zvezdu mts rezultatom 76:74 (23:23; 18:27; 14:5; 21:19).

Na taj način mladi Čačani su pokazali da nisu bez razloga slovili za najbolji tabor u državi. Predvođeni na parketu sjajnim Đorđem Ćurčićem, najboljim igračem turnira i članom idealne petorke, košarkaši Borca su potvrdili klasu.

Nema sumnje, KK Borac će na igrače kadetskog tima moći ozbiljno da računa u godinama koje dolaze, kako u mlađim kategorijama, tako i u prvom timu.

Najveće zasluge za istorijski uspeh kadetskog tima Borca pripada svakako treneru  Milošu Pejanoviću, koji je davno najavio uspešnu trenersku karijeru. A osvajanjem šampionskog pehara to je samo dodatno potvrdio!

,,Mislim da nije vreme da pričamo o mojim zaslugama, jer je fokus na deci. Najiskrenije i od srca im čestitam, jer ovo je istorijski podvig za KK Borac”, zastao je Pejanović, a onda produžio izglaganje.

,,Ono što je najbitnije jeste da imamo talentovanu decu, koju moramo da negujemo i čuvamo za prvi tim Borca. Smatram da barem četiri, pet igrača mogu u budućnosti da konkurišu za mesto u prvom timu. Istina, igrači su još mladi, neki imaju pravo da i sledeće godine igraju u kadetskoj selekciji. Tako da samo polako, rad se očigledno isplati”, dodao je trener Borca.

Finalna utakmica Borac – Crvena zvezda bila je na nivou seniorske po kvalitetu igre koji je viđen.

,,Slažem se sa konstatacijom da je utakmica bila u rangu seniorske. Bila je zaista odlična. Crvena zvezda je fizički dosta dominantna ekipa. Bilo je tvrdo do samog kraja. Meč je na kraju rešio jedan šut. Pre toga smo u trećoj četvrtini uspeli da se vratimo nakon deficita, a u poslednjih tri minuta smo se čak odlepili na 10 razlike. Dozvolili smo pred sam kraj Zvezdi da se vrati i uvede meč u egal. Ali sve je to draž finala i košarke”, kazao je strateg Čačana.

Borac je još pre više decenija bio prvak u mlađim kategorijama. To dodatno ističe uspeh izabranika Miloša Pejanovića.

,,Borac je bio prvak u mlađim kategorijama pre oko 20 godina, kada su u klubu igrali Tripković i Dragićevići. Eto, dve decenije je prošlo, a mi smo ponovili veliki uspeh. Smatram da je ovaj podvig za istoriju”, podsetio je Pejanović.

Sve u svemu, kormilar Čačana zaključuje.

,,Moram da kažem da smo na kraju zasluženo prvaci Srbije. Bili smo prvi u regularnom delu, a uspeli smo da slavimo i u finalu”, rekao je Miloš Pejanović.

Veliku pomoć Pejanović je imao od svog pomoćnog trenera, mladog Vuka Obradovića, koji nije krio radost nakon osvajanja pehara.

,,Ovu pobedu želim da posvetim pokojnom ocu, iz razloga što Crvenu zvezdu ne može baš svako da pobedi. Kao svima u timu, meni ova pobeda mnogo znači. Što se tiče same utakmice, bila je prava seniorska, iako je u pitanju kadetska kategorija. Moram da se zahvalim svim Čačanima koji su nas podržavali, kako tokom sezone, tako i na završnom turniru. Naravno, ne dešava se baš svaki dan da se osvoji finalni turnir”, završio je Vuk Obradović.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography