Dva dana je prošlo od velike pobede Borca na premijeri ovosezonskog izdanja ABA lige. Na iznenađenje brojne košarkaške javnosti, Čačani su u Beogradu savladali domaći Partizan rezultatom 78:87 (17:24; 19:25; 21:19; 21:19).

Da je mogao da bira, tim iz grada na Moravi nije mogao da poželi bolji početak debitantske sezone u elitnom jadranskom takmičenju. Iako su mnogi iznenađeni kako je okončan meč u Hali sportova ,,Ranko Žeravica“, to nije slučaj sa strukom Borca.

Miroslav Milić ističe da je stručni štab čačanskih crveno-belih očekivao ovakav razvoj događaja.

,,Pošteno da kažem, mi smo otišli na utakmicu u Beograd da pobedimo, nismo razmišljali u drugom pravcu. Znali smo da imamo šansu, jer smo to videli u prijateljskoj utakmici sa Partizanom. Iskoristili smo činjenicu da je Partizan nedavno igrao utakmicu sa Huventudom i da je ekipa bila fizički iscrpljena. Naravno, dobro smo se pripremili za duel, a kada je započeo, sve je išlo prema zacrtanom planu. Igrači su verovali u pobedu, kockice su se poklopile, tako da nama u stručnom štabu ova pobeda nije veliko iznenađenje, kao što je košarkaškoj javnosti“, izjavio je Milić.

Nema sumnje da će trijumf nad crno-belima uliti ogromno samopouzdanje izabranicima Marka Marinovića, koji će već u narednom kolu ABA lige imati novi silan izazov, jer u dvoranu kraj Morave dolazi evroligaška Crvena zvezda.

,,U nedelju nam dolazi u goste Crvena zvezda, jedna od najjačih ekipa u ABA ligi. Reč je o timu koji igra na dva fronta, baš poput Partizana, dok mi imamo dovljno vremena da se pripremimo za tu utakmicu. Naravno, ulogu favorita prepuštamo gostima. Ipak, meč će se igrati u Čačku, tako da imamo dosta samopouzdanja. Želimo da odigramo još jedan dobar meč, ali ne zavisi sve od nas, već i od Crvene zvezde“, dodao je Milić.

Razume se, Borac će biti dobrano oslabljen zbog odsustva frenetične čačanske publike.

,,Svim ekipama u ABA ligi fali publika. Ali to naročito važi za nas, jer smo navikli da igramo pred punom dvoranom. Čačani su dugo čekali da Borac uđe u ABA ligu, a sada kada je to naša stvarnost, navijači ne mogu da prisustvuju mečevima. Siguran sam da bi dvorana bila dupke puna protiv Crvene zvezde, što bi nam dalo vetar u leđa. Ipak, kako je ostalima, tako je i nama. Ostaje nada da će se situacija stabilizovati, pa da bude dozvoljeno prisustvo publike“, mišljenje je člana borčevog stručnog štaba.

Po prvi put nakon tri sezone Borac ima priliku da temeljno priprema svaki okršaj, jer ove godine nije opterećen igrom na dva fronta.

,,Tri godine smo igrali u ritmu sreda-subota. U ovoj sezoni imaćemo ukupno 26 utakmica u ABA ligi. Igra se na sedam dana, tako da ima sasvim dovoljno vremena za pripremu, odmor, treninge, saniranje eventualnih povreda. Ono što nismo imali tri godine sada imamo na pretek, a to je vreme“, završio je Miroslav Milić.

Za nekoliko dana, u drugom kolu ABA lige Borac će na parketu dvorane kraj Morave ugostiti Crvenu zvezdu mts. Taj duel je na programu u nedelju 11. oktobra, a početak susreta je u 17 časova.

Piše: Nikola Minović

Foto: Sava Gucunski