U okviru 12. kola KLS takmičenja u dvorani kraj Morave sastaće se Borac i Novi Pazar (nedelja, 19 časova).

Sudbina ili ne, ova dva tima će svoje košarkaško umeće ogledati po drugi put u veoma kratkom roku. Tačnije, pre 10 dana navedeni sastavi su igrali u Novom Pazaru, kada su Čačani u veoma neizvesnom i tvrdom meču slavili u okviru ABA 2 lige (95:99).

Naravno, novi dan i nova utakmica je šansa za Pazarce da pred čačanskom publikom pokažu šta znaju i koliko mogu. Uprkos tome što ima kadrovske probleme, reč je o dobroj ekipi, tako da će Čačani morati dobrano da se pomuče kako bi došli do nove, 11 pobede u domaćem prvenstvu.

Član stručnog štaba Borca Miroslav Milić osvrnuo se na prethodni meč kluba, koji je odigran na Cetinju.

,,Znali smo vrlo dobro šta nas očekuje protiv Lovćena, pa smo se, zbog toga, pripremili najbolje što smo mogli. Pre nas MZT je izgubio na Cetinju, tako da nam je to služilo za nauk. Dobrim pristupom u meču kući smo se vratili sa dva važna boda“, napomenuo je Milić.

On smatra da je Novi Pazar odličan sastav, zbog čega poziva na oprez.

,,Pred nama je meč sa Novim Pazarom, drugi u proteklih 10 dana. Doduše, ovog puta će duel biti odigran u okviru KLS – a. Novi Pazar je tim koji u ovom momentu ima kadrovske probleme zbog povreda nekolicine igrača. Bez obzira na taj podatak, nemamo pravo da se opustimo. Naš naredni protivnik je odličan, što je pokazao u dosadašnjem delu sezone. Sve u svemu, moramo biti vrlo oprezni“.

Zbog izrečenog, Milić poručuje:

,,Naš tim je spreman, barem koliko je to moguće, zbog napornih putovanja i igranja dve utakmice nedeljno. Uprkos umoru, verujem u povoljan rezultat u nedelju veče“, rekao je Milić, još dodavši:

,,Pozvao bih navijače da dođu u što većem broju, jer se utakmica igra u odličnom terminu, u nedelju veče. Bilo bi lepo nagraditi igrače dobrim navijanjem za sve što su uradili u proteklom periodu“, završio je Miroslav Milić.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lovćen 1947 Bemax/Novak Abramović