Tabor Marka Marinovića nastavlja svoje putešestvije po plej-ofu AdmiralBet Košarkaške lige Srbije. Nakon pobeda u dva meča protiv Dinamika, novi izazov imaće u liku Mladosti iz Zemuna (subota, 20:00, dvorana kraj Morave).

Uprkos činjenici da je domaće takmičenje započeo samo tri dana nakon okončanja baraža za opstanak u ABA ligi, Borac je bio na visini zadatka, pa je u 48 sati dva puta bio bolji od Dinamika. Iako znatno oslabljen, jer su iz tima otišli Duda Sanadze i Hanter Hejl, čačanski tim je opravdao svoj renome abaligaške ekipe, pa je izborio nastavak takmičenja.

Miroslav Milić, član stručnog štaba prvog tima, smatra da je urađen dobar posao u prethodnom periodu.

,,Domaće takmičenje je započelo u malo nezgodnom trenutku za nas, jer je krenulo tek što smo završili borbu u ABA ligi sa Zlatiborom. Ali smo iskoristili tri dana, koliko smo imali za odmor, da malo treniramo. Doduše, nismo se nešto specijalno spremali za Dinamik. Bez obzira na to, dobro smo odigrali, iako smo bili lišeni pomoći Sanadzea i Hejla. A čak nismo mogli da računamo ni na mlade igrače, jer su učestvovali na završnom turniru za juniore. Ipak, sve se dobro završilo po nas. Čak smo i nešto laganije prošli Dinamik od očekivanog“, rekao je Milić.

Naredni rival Čačanima biće Mladost, koja važi za ozbiljnu domaću ekipu.

,,Pred nama je nešto teži protivnik. Mladost iz Zemuna je učestvovala u Drugoj ABA ligi, gde je imala pristojnu sezonu. Ima dobru ekipu, u kojoj se nalazi i nekoliko solidnih stranaca. Mladost je uspela da zadrži skoro čitav tim iz prethodnog dela sezone, što nije tako mala stvar. Kada sve to uzmemo u obzir, jasno nam je da nas čeka težak posao“, smatra Milić.

Termin utakmice je dobar za gledanje (20:00) tako da treba očekivati pristojnu posećenost.

,,Meč će biti odigran u večernjim časovima, nakon polufinalnih utakmica kadetske lige. Nadam se da će odziv publike biti još bolji nego protiv Dinamika i da će nas Čačani podržati, pa da zajedno ostvarimo novu pobedu“, kazao je Milić.

Protiv Mladosti biće lepa prilika da određeni broj minuta upišu i mladi košarkaši Borca, juniorski vicešampioni.

,,Za razliku od prve utakmice sa Dinamikom, ovog puta možemo da računamo na mlade košarkaše iz našeg juniorskog pogona. Ne možemo i na kadete, jer se svi nadamo da će oni igrati polufinale završnog turnira. Ali svakako da će neki mladi igrači dobiti priliku da pokažu šta znaju“, zaključio je Miroslav Milić.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography