Tabor Dejana Mijatovića nastavlja svoje učešće u AdmiralBet Superligi. Rival u novom meču biće ponovo Mega MIS (nedelja, 18:00, Dvorana kraj Morave).

Miroslav Milić, član stručnog štaba prvog tima Borca Mozzart, smatra da se sastav dobro pokazao u tri utakmice, koliko je inače odigrao.

„Mislim da smo na sasvim zadovoljavajućem nivou odigrali prethodne tri utakmice. U odnosu na ABA ligu značajno smo promenili sastav, a u rosteru imamo dosta mladih igrača. Želimo da ih uvedemo u sistem rada prvog tima. A za sad sve deluje veoma dobro. Uspeli smo da pobedimo Vojvodinu i Metalac, ekipe iz samog vrha KLS. Zatim smo izgubili od Mege 14 razlike, ali ako se uzme u obzir tok utakmice, razlika nije realna, jer smo veći deo meča bili konkurentni, pa je i rezultat bio aktivan. Sve u svemu, izgledali smo dobro u prethodna tri duela, a želimo tako da nastavimo“, rekao je Milić.

Mladi igrači čačanskog kluba dobili su šansu u prethodnim duelima, a neki od njih su je ozbiljno iskoristili.

„Moram da napomenem da su protiv Mege značajnu minutažu imali Pavle Nikolić i Đorđe Ćurčić, igrači iz juniorskog pogona. Ali i svi ostali mladi košarkaši su dobro iskoristili šansu koju su dobili. Nadam se da će u narednim utakmicama biti još prostora za njih, jer želimo da vidimo njihov potencijal i talenat. Naravno, na njima je da se izbore za još više prostora“, kazao je Milić.

Što se tiče sledećeg okršaja sa Megom MIS, klub podno Ovčara i Kablara želi da uzvrati istom merom, odnosno ima nameru da dođe do novog trijumfa.

„Mega je igrala plej-of ABA lige, tako da je zadržala kostur tima, fale samo Rori i Đurišić. To je ekipa koja je odigrala dobro u ligaškom delu regionalnog takmičenja, a takođe kroz Superligu pokazuje kakav kvalitet i talenat poseduje. Tako da se iskreno radujemo novom duelu sa Megom, koji je zakazan za nedelju. Nema sumnje, to će biti najkvalitetnija utakmica u Superligi za naš tim, jer igramo protiv rivala iz ABA lige. Razume se, želimo da odigramo još jednu kvalitetnu utakmicu i da se pokažemo u najboljem svetlu pred svojim navijačima, koje ovom prilikom pozivam da nas podrže“, zaključio je Miroslav Milić.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography