Prvi tim KK Borac nastavlja da ređa sve same trijumfe u pripremnom periodu.

Nakon pobeda protiv FMP-a (86:89), Studentskog centa (110:93) i Metalca (89:94), došao je na red Međunarodni košarkaški turnir u Leskovcu, gde su učesnici, pored Borca, bili još domaće Zdravlje, Vršac i MZT.

Prvi izazov Čačani su imali u polufinalu protiv dobro poznate ekipe Vršca, sa kojom su se godinama sastajali u KLS-u. Do iznenađenja nije došlo, pa je Borac rutinski savladao Banaćane (78:101), čime je zakazao duel u finalu protiv Zdravlja.

Razume se, i protiv domaćina turnira Borac je bio na visini zadatka, pa je ubedljivo slavio rezultatom 83:100.

Međutim, tim Marka Marinovića ne namerava da se zaustavi na svega pet pripremnih duela. Sledeća dva izazova imaće u Podgorici. Prvo će u sredu u glavnom gradu Crne Gore odigrati meč protiv Budućnosti, a dan kasnije će se sastati po drugi put ovog leta sa Studentskim centrom. Ta dva meča biće odlični izazovi i dobri pokazatelji trenutne forme Borca i spremnosti da se uhvati u koštac sa direktnim protivnicima iz ABA lige.

Miroslav Milić, član stručnog štaba KK Borac, smatra da je turnir u Leskovcu bio vrlo koristan.

,,Međunarodni košarkaški turnir u Leskovcu trebalo je po prvobitnom planu da bude nešto jači. Ali ABA timovi su otkazali svoje učešće, pa su se, pored nas, borile ekipe iz Srbije, Zdravlje i Vršac, kao i MZT iz Skoplja. Realno gledano, mi smo turnir odigrali solidno. Smatram da smo izvukli maksimalno koliko smo mogli. Takođe, mnogo je važno i to da je sve prošlo u najboljem redu i da nije bilo nekih povreda. Sve u svemu, iza nas je uspešan vikend“, rekao je Milić.

U Leskovcu je prve minute u dresu Borca upisao Ivan Marinković, najnovije pojačanje.

,,Turnir u Leskovcu smo iskoristili da započnemo uigravanje Ivana Marinkovića sa ostatkom tima. Za sad je sve u redu, on se polako uklapa sa novim saigračima. Biće potrebno neko vreme da on dođe do svog nivoa. Reč je o iskusnom i kvalitetnom igraču, tako da je samo pitanje trenutka kada će on ući u pravu formu. Ali sve mora da ide svojim tokom“, mišljenje je Milića.

Na utakmicama protiv Vršca i Zdravlja ostala pojačanja Borca su ponovo bila na zavidnom nivou.

,,Više puta smo svi apostrofirali da su igrači koji su ovog leta stigli u klub zaista kvalitetni. Oni su dobri momci, rade punom parom, uklapaju se sa ostatkom tima, tako da za sad sve funkcioniše kako treba“, zastao je Milić, a onda je još dodao.

,,Moram da istaknem da igrači koji su u Borcu duži niz godina igraju sve bolje i bolje. Turnir u Leskovcu su Čarapić, Todorović i Novaković odigrali na jednom zaista dobrom nivou. I to nas izuzetno raduje“, istakao je član stručnog štaba.

Uskoro će se Borac otisnutni na novi put. Sledeća destinacija je Podgorica, gde će Čačanima domaćini biti Budućnost i Studentski centar.

,,Želja nam je da ovog leta odigramo utakmice sa što kvalitetnijim protivnicima. Naravno, koliko njihov i naš raspored to dozvoljava. Na našu veliku radost, odigraćemo dve utakmice u Podgorici protiv Budućnosti i Studentskog centra. Svi koji prate košarku dobro znaju kakva je Budućnost ekipa i da poslednjih godina važi za jednog od glavnih favorita za osvajanje ABA lige. Zbog toga će utakmica protiv Budućnosti biti prava provera za nas“, kazao je Milić.

Takođe…

,,Tu je i Studentski centar, koji je faktički filijala Budućnosti. Ali ima jako dobar roster, pa smatram da ove sezone neće imati bezznačajnu ulogu u ABA ligi. Ako se pogledaju rezultati koje je Studentski centar napravio u nekoliko pripremnih utakmica, očigledno da je reč o kvalitetnoj ekipi. Tako da nas očekuju dve veoma teške utakmice. Ali to je dobro, jer ćemo moći da vidimo koliko smo uradili u dosadašnjem delu priprema“, završio je Miroslav Milić.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography