Prvi tim KK Borac Mozzart nastavlja punom parom da se sprema za sezonu koja se neumitno bliži. Nakon nedavnog učešća na ,,Mozzart humanitarnom turniru“ Čačani će u nedelju imati priliku da odmere snagu sa Studentskim centrom, ekipom sa kojom će i naredne sezone da se takmiči u regionalnoj ligi.

Valja istaći da će zbog radova u dvorani kraj Morave meč između Čačana i Podgoričana biti odigran u sali ,,Zračka“.

Što se tiče tabora iz grada na Moravi, iza njega su dva veoma uspešna duela. Prvo je u ponedeljak savladana Sloboda iz Užica (83:69), da bi zatim dan kasnije pao i Partizan (94:84). Od naročitog značaja je drugi meč, koji je pokazao da Borac ima kvalitet da se nosi sa jednim od favorita za osvajanje ABA lige.

,,U utakmici protiv Slobode nismo delovali baš najbolje, moram priznati. Ali zato smo protiv Partizana odigrali zaista odlično, pa smo na kraju, na iznenađenje mnogih, čak i pobedili. Jeste utakmica bila humanitarnog karaktera, ali svaka pobeda se računa i puno znači za samopouzdanje. Doduše, na tom meču smo imali nerealan šut za tri poena. Ipak, to je lepa pobeda, koja će nam značiti za samopouzdanje“, započeo je svoje izlaganje Miroslav Milić, član stručnog štaba prvog tima.

Već u nedelju Borac Mozzart očekuje nova provera…

,,Studentski centar će sledeće sezone biti jedan od naših glavnih konkurenata. Prošle godine smo igrali protiv Podgoričana, u pripremnom periodu smo ih lagano pobedili, ali već u prvenstvu je bila skroz druga priča. Bez obzira u kom sastavu dođe Studentski centar u Čačak, verujem da će biti zanimljiva utakmica“, rekao je Milić.

Borac Mozzart nastavlja da slapa tim za novu sezonu, a poslednje pojačanje je Miloš Glišić.

,,Miloš Glišić je veoma talentovan igrač. Imao je probleme sa povredama prethodnih sezona, ali je i dalje mlad košarkaš, tako da će sve to prevazići. Nadamo se da će svoju karijeru dodatno nadograditi i da će u Borcu imati najbolju sezonu u dosadašnjoj karijeri“, smatra Milić.

Naravno, Čačani ne nameravaju da se zaustave u dovođenju novih igrača.

,,Gledamo, procenjujemo, pratimo tržište. Sigurno je da smo u potrazi za kvalitetnim visokim igračem. Ali otom-potom, ne želimo da srljamo sa odlukama“, završio je Miroslav Milić.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography