Nekoliko dana je prohujalo od kada je Borac odigrao drugi pripremni meč. Da podsetimo, u sredu veče tim Marka Marinovića je na parketu dvorane kraj Morave ugostio Studentski centar, ekipu iz Crne Gore, najnovijeg člana ABA lige. Pred dobro popunjenim tribinama hrama košarke Borac je bio prilično ubedljiv, pa je slavio rezultatom 110:93.

Nedugo pre toga, Čačani su po ko zna koji put odigrali duel protiv FMP-a, kog su u Železniku savladali rezultatom 86:89.

Nema sumnje, što se tiče sastava iz grada na Moravi, za sad sve teče u najboljem redu!

Međutim, Čačani ne nameravaju da spuste nogu sa gasa, tako da će već u ponedeljak odigrati utakmicu protiv starog znanca iz KLS-a, ekipe Metalca (ponedeljak, Divčibare, 18:30).

Miroslav Milić, član stručnog štaba prvog tima Borca, smatra da je iza ekipe dobar period, što potvrđuju i dve pobede.

,,Moram da primetim da mi svake godine u pripremnim utakmicama igramo veoma lepo. Tako je i ove godine, jer smo uspeli da savladamo FMP i Studentski centar. Ali jedno su pripremni mečevi, a drugo dueli u sezoni. Međutim, raduje nas činjenica da za sad sve dobro funkcioniše. Naravno, iskreno se nadamo da ćemo barem deo ove igre, a možda i mnogo bolje uspeti da prikažemo kada krene ABA sezona. Stručni štab, kao i igrači, će se potruditi da bude sve kako treba kada krene takmičenje“, rekao je Milić.

U dosadašnjem delu pripremnog perioda novi igrači su se veoma dobro pokazali, što dobrano raduje stručni štab, ali svakako i sve navijače Borca.

,,Momci koji su ovog leta došli u klub u pripremnim utakmicama su se pokazali u zaista lepom svetlu. Doduše, znali smo da su oni kvalitetni igrači. Ali takođe su izuzetno vaspitani momci i pravi profesionalci, tako da je milina raditi sa njima na treninzima, ali i gledati ih na utakmicama kako igraju“, dodao je Milić.

Naredni duel Borac će odigrati protiv Metalca.

,,Očekuje nas utakmica protiv starog znanca iz Valjeva, ekipe Metalca. Putujemo na Divčibare, gde se taj tim u ovom trenutku nalazi na pripremama, kako bismo odigrali meč. To će biti još jedna dobra provera za nas. Posle toga ćemo tri dana biti u Čačku, gde ćemo trenirati u hali“, kazao je član stručnog štaba Borca.

Nedugo zatim, čačanski tabor putuje u Leskovac na jedan košarkaški turnir.

,,Po prvobitnom planu, turnir u Leskovcu trebalo je da bude znatno jači, jer su svoj dolazak najavili neki ABA timovi. Međutim, oni su otkazali, tako da će pored nas učestvovati MZT iz Skoplja, Vršac i Leskovac. Prvi meč ćemo odigrati protiv Vršca, a ukoliko slavimo, idemo u finale protiv pobednika drugog duela. U svakom slučaju, računam da ćemo iz tog turnira izvući maksimum, barem koliko je to moguće. Smatram da u ovom momentu nema biranja protivnika, jer nam znači svaki okršaj za uigravanje“, zaključio je Miroslav Milić.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Sava Gucunski