Ekipa ukotvljena u gradu na Moravi nastavlja da se priprema za sezonu koja neumitno dolazi. Sledeći protivnik izabranicima Marka Marinovića biće stari rival iz Železnika, FMP (sreda, 17:30).

Biće ovo drugi susret ovih timova u pripremama. Naime, pre izvesnog perioda su se sastali u Novoj Varoši, a tada su Panteri slavili rezultatom 84:74. Nakon tog okršaja, Čačani su u svojoj dvorani odigrali još dva duela. Prvo je na megdan Borcu izašao sastav Vojvodine, koji je poražen sa 88:82. Zatim je u nedelju u goste dolazio rumunski Kluž Duška Vujoševića, koji je slavio sa 86:82.

Utakmica protiv Kluža, koji je za ovu sezonu napravio odličan tim i ima nekoliko puta veću budžet od Borca, pokazala je da Čačani mogu da se nose sa silnim sastavima. Samo reči hvale za goste iz Rumunije imao je i član stručnog štaba Miroslav Milić.

,,U nedelju smo imali priliku da odigramo meč sa izuzetno kvalitetnom ekipom Kluža, prvakom Rumunije. Reč je o klubu koji godinama unazad ulaže velika novčana sredstva u košarku, zbog toga najčešće i jeste prvak države. Čak su se ove godine prijavili i za FIBA Ligu šampiona. Zbog toga je Kluž i napravio jedan dobar tim, naročito u odnosu na naše uslove, jer na raspolaganju ima zaista veliki budžet. Naravno, i prisustvo Duška Vujoševića daje kvalitet više”, izjavio je Milić.

Sumirajući utiske sa tog duela, Milić ističe da je bilo segmenata koji zadovoljavaju.

,,Smatram da smo pružili solidan otpor protivniku, naročito u prvom poluvremenu. U drugom smo malo pravili neke greške koje ne bi smele da nam se ponavljaju u budućnosti. Na kraju smo izgubili četiri razlike. Međutim, moram da istaknem da je to bio dobar test za nas”, dodao je Milić.

Borac neće imati pregršt vremena za odmor, već u sredu ide put prestonice, gde će se po drugi put u ovom pripremnom periodu sastati sa FMP-om.

,,Želja nam je da odigramo što više utakmica sa ekipama iz gornjeg dela tabele ABA lige, jer hoćemo da vidimo gde smo u odnosu na njih u ovom trenutku. Nadam se da ćemo iz utakmice u utakmicu pokazivati sve bolju sliku”, istakao je Milić.

On je prozborio nekoliko reči i o protivniku.

,,FMP je promenio tim u odnosu na prošlu sezonu. Međutim, to je i dalje izuzetno kvalitetan tim koji će sigurno biti sledeće sezone u gornjem delu tabele. FMP je popunjen na svim pozicijama, ima jako dobre i mlade igrače, možda i najtalentovanije u Srbiji. Ubeđen sam da će igrati lepu košarku i da će biti veoma jak sastav”, zaključio je svoje izlaganje Miroslav Milić.

Piše: Nikola Minović

Foto: Lejča photography