KK Borac Mozzart će početkom septembra organizovati turnir koji će biti humanitarnog karaktera.

Preciznije rečeno, pomenuta plemenita manifestacija će biti realizovana u ponedeljak i utorak 5. i 6. septembra, a mesto igranja biće dvorana kraj Morave.

Što se tiče učesnika, pored KK Borac Mozzart kao domaćina, na dobrotvornom turniru će se naći još i KK Čačak 94, KK Partizan NIS, KK Sloga iz Kraljeva i KK Sloboda iz Užica.

Kada je reč o satnici duela, oni će biti realizovani prema sledećem rasporedu:

  • Ponedeljak 5. septembar:
  • Borac Mozzart – Sloboda (16:30);
  • Partizan NIS – Sloga (19:00).
  • Utorak 6. septembar:
  • Čačak 94 – Sloboda (16:30);
  • Borac Mozzart – Partizan (19:00).

Doneta je odluka da cena dnevnih ulaznica iznosi 750 dinara. Sav novac prikupljen od ulaznica biće doniran za lečenje Čačanke Vojke Jevtović koja hitno mora na lečenje u Tursku. Kompanija Mozzart će svaki poen, postignut na utakmicama “Mozzart humanitarnog turnira”, nagraditi sa odgovarajućim novčanim apoenima. Svaki meč će početi šutevima na koš trenera ekipa koje učestvuju na turniru. Pre svih najtrofejnijeg Željka Obradovića Žoca, pa Velimira Gašića, Marka Dimitrijevića, Iva Radovanovića i Đorđa Mićića. Ovi poeni vredeće deset puta više od običnog poena i idu u humanitarne svrhe. Jedan poen vredeće 1.000 dinara!  

Što se tiče prodaje ulaznica, ista će se obavljati prema sledećem rasporedu:

  • subota 3. septembar (od 14 do 18 časova);
  • nedelja 4. septembar (od 14 do 18 časova);
  • ponedeljak 5. septembar (od 12 do 19 časova);
  • utorak 6. septembar (od 12 do 19 časova).

Marko Ivanović, direktor kluba, uputio je veliku zahvalnost svim klubovima koji su se odazvali ovoj humanitarnoj akciji.

,,Kao što su svi mogli da vide, pet ekipa će učestvovati na Mozzart humanitarnom turniru. Veliku zahvalnost dugujemo učesnicima – Partizanu, Čačku 94, Slogi i Slobodi. Na veliku žalost, naši prijatelji iz Mornara imaju turnir u Italiji i zbog toga neće učestvovari na ovoj humanitarnoj manifestaciji. Ovom prilikom bih pozvao sve igrače i trenere da budu što efikasniji, jer će kompanija Mozzart nagraditi sve pogotke, a u cilju pomoći Vojki Jevtović. Zbog toga molim sve sugrađane da dođu u što većem broju i tako daju svoj doprinos ovoj akciji”, rekao je Marko Ivanović.

Nemanja Todorović, kapiten prvog tima, smatra da će naredni turnir, pored toga što je humanitarnog karaktera, biti dobra prilika da se Borac Mozzart dodatno spremi za sezonu.

,,Pozivam publiku da dođe u što većem broju na Mozzart humanitarni turnir, kako bismo svi zajedno pomogli Vojki Jevtović. Što se tiče atmosfere u timu, ona je zaista odlična. Davno smo krenuli sa pripremama, a tim se polako popunjava. Iz dana u dan treniramo sve bolje, a naredne utakmice ćemo iskoristiti kao dobru pripremu. A biće lepa prilika da vidimo gde se nalazimo u odnosu na evroligaški Partizan”, izjavio je Nemanja Todorović.

Pišu: Nikola Minović/Đurđe Mečanin

Foto: Lejča photography