U grad na Moravi stiglo 500 paketa sa osnovnim životnim namirnicama. Mozzartov humanitarni karavan nastavlja misiju pomaganja najugroženijim po čitavoj Srbiji

Velika akcija kompanije Mozzart za pomoć naugroženijima od posledica pandemije COVID – 19 ne staje!

Pored donacija za nabavku respiratora i ostale opreme za bolnice širom Srbije, novčane pomoći za zdravstvene ustanove, u toku je akcija pomoći penzionerima i socijalno ugroženim građanima širom Srbije i to u vidu nabavke i distribucije paketa sa najpotrebnijim životnim namirnicama. Ovaj privredni gigant pripremio je 10.000 ovakvih paketa, a današnje odredište bio je Čačak, jedno od žarišta epidemije u Srbiji.

Pakete, koji se sastoje od osnovnih životnih namirnica i higijenskih sredstava, sugrađanima su na kućne adrese dostavili Mozzart-ovi volonteri, zajedno sa košarkašima i fudbalerima čuvenog „Borca“ iz Čačka.

Prema rečima zamenice gradonačelnika Čačka Milice Dačić, brza reakcija kompanije Mozzart na samom početku epidemije COVID – 19 nabavkom deset respiratora daleko je odjeknula. Za grad Čačak, usledila je pomoć Opštoj bolnici u ovom gradu u iznosu od 10.000 evra, a zatim i nabavka 500 paketa za najugroženije građane.

,,Čačak i sigurna sam čitava društvena zajednica, veoma su zahvalni kompaniji Mozzart što je upravo naš grad na spisku za ovu značajnu pomoć našim Čačanima. Hvala i ostalim uspešnim privrednim subjektima i sportistima koji su se uključili u širu akciju, humanost i solidarnost su nam preko potrebni u ovim trenucima“, istakla je Milica Dačić.

Iz kompanije Mozzart poručuju i da su posebno ponosni na sve svoje zaposlene koji su praktično od prvog dana vanrednog stanja u službi građana Srbije.

,,Naša kompanija iz godine u godinu dokazuje da nam je društvena odgovornost na samom vrhu lestvice preioriteta, a u vreme epidemije imamo razloga da budemo još ponosniji. U ovoj situaciji solidarnost je najvažnija, a ovi divni mladi ljudi koji su svakodnevno na terenu i pomažu svojim sugrađanima, pokazatelj su da zajedno možemo sve i da ćemo zajedno pobediti i u ovoj borbi. Kao i uvek težimo da povezujemo sport i humanost“, rekao je direktor sekora korporativnih komunikacija Borjan Popovića.

Naime, teški trenuci ujedinili su i pokazali humanost na delu i sportista čuvenog čačanskog Borca. Uvek se, kažu, rado odazovu kada su u prilici da pomogu. Ovo nije njihovo prvo angažovanje, i pre nekoliko dana zajedno su košarkaši i fudbaleri istovarali kamion, slagali i uručivali pakete starijim sugrađanima.

,,Mi sportisti imamo najbolju i najverniju publiku kada igramo utakmice i ovo je jedan od načina da se odužimo našim Čačanima. Oni nas bodre sa tribina, sada je prilika da mi njima izađemo u susret“ zaključio je košarkaš Borca Boško Bumbić.

Društveno odgovorna akcija koju je pokrenuo lider industrije igara na sreću, samo jedna u nizu od početka pandemije, kako su najavili u Mozzart-u narednih dana biće nastavljena u brojnim gradovima Srbije među kojima su Niš, Novi Sad, Sombor, Subotica, Kikinda, Ćuprija, Sremska Mitrovica, Vajevo, Kruševac, Kosovska Mitrovica…

Izvor: Mozzart Sport