KK Borac Mozzart, početkom septembra, organizovao je ,,Mozzart humanitarni turnir“.

Turnir je održan u dvorani kraj Morave, u ponedeljak i utorak 5. i 6. septembra, a pored KK Borac Mozzarta, kao domaćina, na dobrotvornom turniru našli su se KK Čačak 94 Quantox, zatim beogradski KK Partizan NIS, KK Sloga iz Kraljeva i KK Sloboda iz Užica. U jakoj konkurenciji pobednik turnira bio je KK Borac Mozzart, ali važnija  informacija je da su na Mozzart humanitarnom turniru prikupljena značajna sredstva koja će biti donirana za lečenje Čačanke Vojke Jevtović.

Svaki meč počeo je šutevima na koš trenera ekipa, pre svih, najtrofejnijeg Željka Žoca Obradovića, pa Velimira Gašića, Marka Dimitrijevića, Ivana Radovanovića Đorđa Mićića.

Kompanija Mozzart je svaki poen trenera nagradila sa 10.000 dinara, a svaki poen igrača na mečevima sa po 1.000. Kada se podvukla crta regionalni lider u priređivanju igara na sreću uplatiće 725.000 dinara za lečenje Čačanke koja je hospitalizovana u Turskoj. Quantox Fondacija priključila se plemenitoj akciji i svaki poen košarkaša je nagradila sa po 500 dinara, a trenera sa po 5.000 dinara. Sve u svemu, ukupno od Quantox–a sjajnih 362.500 dinara.

Odlučeno je da cena ulaznica za dve utakmice, tokom jednog dana, iznosi 750 dinara. KK Borac Mozzart na taj način inkasirao je 884.250 dinara. Najviše karata kupio je PS Fashion (169) i Quantox Fondacija (114). I novac od karata ušao je u ukupnu prikupljenu sumu za donaciju, minus troškovi smeštaja gostujuće ekipe. Treba napomenuti da su se klubovi, arbitri, pomoćne sudije (zapisnički sto), kao i ALARM, firma za obezbeđenje, odrekli svih svojih prinadležnosti.

Tokom dva dana turnira na aukciji je bio dres Alena Smailagića koji su potpisali treneri i saigrači iz Partizana. Najveću sumu ponudio je pomoćnik gradonačelnika Čačka Miloš Stevanić, koji je izdvojio 24.000 dinara, uz 75.000 koje je donirao predsednik KK Borac Mozzarta Predrag Peca Pantović, ali se odrekao dresa u korist Stevanića.

Dakle, za lečenje Čačanke Vojke Jevtović prikupljeno je, prema preliminarnoj računici, 1.806.709. dinara i 50 para.

KK Borac Mozzart, kompanija Mozzart, PS Fashion, Quantox Fondacija, zahvaljuju se svim učesnicima ,,Mozzart humanitarnog turnira”, ali i vernoj publici.

Naravno, Čačanki Vojki Jevtović, koja je u znak zahvalnosti poslala cveće koleginicama iz Mozzarta, svi žele izlečenje i brz oporavak.  

Tekst: Nikola Minović/Đurđe Mečanin

Foto: Lejča photography