Borac nije dozvolio novo iznenađenje na parketu dvorane kraj Morave. Pred oko 1.000 najvernijih gledalaca savladao je goste iz Vršca rezultatom 81:71 (22:20; 25:21; 15:18; 19:12). Novim trijumfom u KLS takmičenju tabor Marka Marinovića nastavio je pohod ka još jednoj tituli u domaćem prvenstvu.

U nekoliko uvodnih minuta Vršac je pružao dobar otpor favorizovanom domaćinu. Štaviše, na momente je imao i prednost, istina neznatnu. Iako potcenjen od košarkaške javnosti, bilo je očito da u Čačak nije došao da se odmah preda, već da skupo proda kožu. Međutim, u drugom delu deonice Borac je sa par dobrih napada prvo anulirao zaostatak, da bi zatim, predvođen raspoloženim Džonsom, Čarapićem i naročito Kočovićem, uspeo da prevede suficit na svoju stranu semafora.

Serijom uspešnih napada Borac je započeo drugi deo igre, pokazavši želju da se odlepi na solidnu razliku. Ali Vrščani se nisu dali, već su uzvratili istom merom, tako da je ponovo zavladala rezultatska neizvesnost. Čak su gosti nakon trojke Miloševića i poravnali rezultat (27:27). U intervalu koji je usledio oba tima su se svojski borila da steknu prednost, ali taj trud se izjalovio. Ali jedan momenat dobrano je uticao na dalji tok susreta. Naime, igrač Vršca Savović je nakon okončanja jednog napada Borca nesportski gurnuo Majstorovića, posle čega je zbog međusobnog koškanja isključen kapiten domaćih Čarapić, koji je želeo da zaštiti saigrača, ali i pomenuti Savović. Ta sekvenca drastično je uticala na raspoloženje u hali, koje je došlo do tačke usijanja zbog opravdanog revolta domaćih navijača prouzrokovanog nesportskim ponašanjem gostiju. Kada je posle duže pauze meč nastavljen, Kočović je pogotkom za tri pokrenuo svoj sastav. Sledili su ga Džons i Gavrilović, tako da je domaćin zasluženo otišao na veliki odmor sa suficitom na svojoj strani semafora.

Pod utiscima zbog dešavanja sa kraja druge četvrtine nastavljen je susret. Baš kao na početku meča, Vršac je nešto bolje krenuo. Međutim, nije ni Borac previše zaostajao što se tiče kvaliteta igre, tako da je uspevao da zadrži prednost. Ali kada je Grušanović pogodio van linije 6,75 Vršac je prišao na svega koš zaostatka (49:47), što je bio alarm za trenera Marinovića, koji je tražio minut za savetovanje. Odmah nakon toga Majstorović je pogodio za tri, podigavši tako moral svom timu. Uprkos nastojanjima i ne malom trudu, Borcu nikako nije polazilo za rukom da slomi otpor rivala, koji se, poput ptice feniks, stalno vraćao. Van svih očekivanja, nakon pola sata igre pobednik se nije mogao nazreti.

Odlučujući deo igre bolje je započeo domaćin, koji je sa 12 vezanih poena pobegao na plus 15 (74:59), što je bilo najveće vođstvo do tog trenutka. Od tog šoka Vršac se nije mogao oporaviti. Imali su gosti snage 30 minuta da na ravnoj nozi igraju sa domaćinom, ali više od navedenog nisu mogli. Doduše, valja priznati da im je u prvoj polovini poslednjeg kvartala stao šut, tako da više od pet minuta nisu ubacili koš. Bilo kako bilo, uprkos neočekivano velikom trudu koji je morao da uloži protiv ekipe koja se bori za opstanak u KLS – u, Borac je na svoj konto upisao novu važnu pobedu.

Čačak – Dvorana Borac. Gledalaca: 1.000. Sudije: Mrdak, Matić, Pešić.

Borac: S. Popović, Alikadić 2, Bumbić, Miletić 4, Gavrilović 14, Majstorović 3, Kočović 24, Nerandžić 13, Karapandžić, Džons 12, Todorović, Čarapić 9.

Vršac: Milošević 10, Dimić 14, Dukić, Ćirković 10, Adžić, Grušanović 5, Gazibegović 8, Savović, Đurić 9, Vraneš, Biler 15.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Nikola Janjić