U nedelju 7. juna Čačak će, po ko zna koji put u minulih 75 godina, pokazati da je grad košarke. Naime, kao što je javnosti u Srbiji, ali i regionu dobro poznato, Borac je od nedavno član ABA lige. Ne treba posebno trošiti reči kako bi se objasnilo koliko je to obradovalo ljude u gradu na Moravi, koji već nekoliko decenija žive za košarku.

Baš ta činjenica dovela je do toga da Udruženje navijača KK Borac priredi prigodnu proslavu kojom će se na pravi način zahvaliti igračima, trenerima i upravi kluba na svemu što su prethodne sezone učinilli kako bi se Borac našao u jadranskoj eliti, gde mu i jeste mesto.

Manifestacija je zakazana za nedelju u 19 časova na Gradskom Trgu u Čačku. Tom prilikom, okupljenima će se obratiti Uroš Čarapić, kapiten Borca, kao i Dragan Marković, predsednik Udruženja navijača.

Ovo će biti jedninstvena prilika u Srbiji gde jedno udruženje navijača u sopstvenoj režiji priređuje manifestaciju ovog tipa, a sve u cilju da se zahvali voljenom klubu za epski uspeh, koji se u Čačku čekao preko 30 godina. Takođe, u udruženju naglašavaju da sve ovo nema nikakve veze sa politikom, već je ovo prosto namera ljudi iz grada da pokažu koliko Čačani vole košarku i Borac.

Trifun Raičić, jedan od članova udruženja, kaže da će se na pravi način, uz prigodne poklone, zahvaliti ekipi Borca.

,,Iskoristićemo priliku da se zahvalimo svim dobrim ljudima koji su pomogli da ovu ideju sprovedemo u delo. Tu pre svega mislim na Dom kulture, kao i na privrednike iz Čačka i Gornjeg Milanovca, a takođe i Mozzart Sportu, Sportskom žurnalu, ali i ostalim medijima. Oni će dobiti prigodne zahvalnice, ali ne samo oni, već i igrači, treneri i uprava Borca, kao i bivši košarkaški radnici grada Čačka. Za oko 70 mališana čiji su roditelji članovi Udruženja spremili smo majice sa natpisom ,,I ja sam navijač“. Takođe, igrači i stručni štab će dobiti na poklon i šalove udruženja. Pored svega, moram reći da je pripremljeno i osveženje za sve posetioce, a spremili smo i konfete, balone i vatromet, sve u bojama kluba. Za muziku će biti zadužen DJ Čakara“, rekao je Raičić.

Uzgred budi pomenuto, Udruženje navijača KK Borac osnovano je na Ilindan 2. avgusta 2019. godine kao spontana ideja nekolicine entuzijasta, zaljubljenika u košarku i Borac. Udruženje trenutno broji 150 članova, ali interesovanje je svakim danom sve veće. Iza Udruženja stoje isključivo navijači Borca i ono nema političku pozadinu.

Na samom kraju valja reći da je udruženje pozvalo i nekoliko gostiju koji predstavljaju velika košarkaška imena. Ali to neka bude iznenađenje!

Đurđe Mečanin/Nikola Minović

Foto: Duško Radišić-Lejča