Dve nedelje su prohujale od kada je poslednji put tabor Borca istrčao na parket. Bilo je to u meču sa Krkom u Čačku, koji su izabranici Marka Marinovića neočekivano i pomalo nesrećno izgubili (86:90).

Najbolji igrač rečenog duela bio je prekaljeni Nemanja Todorović, koji je ekipi iz Novog Mesta ubacio 24 poena. On ističe neiskustvo tima kao jedan od glavnih razloga za loš skor u dosadašnjem delu ABA lige.

,,Bilo je očito u prethodnim mečevima da nismo dovoljno iskusni. Fali nam rutina i iskustvo igranja u ABA ligi. Doduše, kvalitetno smo odigrali mnoge utakmice, poput one protiv Budućnosti, zatim FMP-a, Cedevite Olimpije… Ali smo na kraju duele gubili zbog sitnih grešaka. To ne sme da nam se ponavlja u nastavku lige, jer želimo da pobeđujemo“, mišljenje je Todorovića.

Borac će u subotu imati priliku da se vrati na trijumfalne staze.

,,Veoma bitna utakmica je pred nama. To naročito važi ako se ima u vidu da smo pretrpeli niz poraza, a naročito nas boli onaj od Krke, jer smo očekivali da pobedimo u Čačku. Naravno, u Laktaše idemo maksimalno motivisani da prekinemo negativan niz“, zastao je Todorović, a zatim nastavio.

,,Imali smo dovoljno vremena da se pripremimo i da pokušamo da se vratimo na pobednički kolosek. Pokušaćemo da izvučemo svoj maksimum. Moramo biti potpuno koncentrisani od početka do kraja.  Razume se, posao nam neće biti lak, jer je Igokea kvalitetna i iskusna ekipa. Dobro je otvorila sezonu i igra na veoma zavidnom nivou“, dodao je Todorović.

On smatra da Borac mora početi da redovno pobeđuje u ABA ligi.

,,Moramo gledati na svaku narednu utakmicu kao da je finale. Nema sumnje da će nam biti sve teže i teže, zbog trenutne situacije sa virusom, jer nije nam poznato u kom smeru će sve ići. Ali potrebno je da odigramo maksimalno, a nadam se da će to biti dovoljno“, završio je Todorović.

Piše: Nikola Minović

Foto: KK Partizan NIS (Dragana Stjepanović)