U 24. kolu ABA lige košarkaši Borca će u dvorani kraj Morave ugostiti ekipu Zadra (subota, 12 časova, Arena sport 3).

Biće to drugi duel pomenutih timova u vrlo kratkom periodu. Naime, nedavno su Čačani i Zadrani imali priliku da se sastanu, a kao pobednik iz tog susreta izašao je tim Veljka Mršića, koji je slavio u triler završnici rezultatom 75:73.

Međutim, nakon tog poraza Borac se vratio u Čačak, pa je na svom parketu uspeo da savlada FMP (83:76) i tako sebi obezbedi šansu da izbegne baraž. A upravo meč protiv tima iz Železnika, koji je Borac odigrao zaista maestralno, naročito u prvoj deonici, treba da bude model po kom će izabranici Marka Marinovića igrati u preostalim utakmicama.

Sa izrečenim je saglasan i krilni centar Borca Nemanja Todorović.

,,Iza nas je veoma važna pobeda protiv FMP-a. Tu utakmicu smo shvatili veoma ozbiljno, dobro smo se pripremili, pa je i pozitivan rezultat došao kao nagrada za trud. Doduše, do kraja nam je svaki meč kao finale“, zastao je Todorović, a onda nastavio.

,,Što se tiče samog meča protiv FMP-a, ušli smo jako i agresivno, sjajno smo otvorili duel, šut nas je služio, a odbrana bila na visini zadatka. Do kraja utakmice smo samo održavali rezultat. FMP je pokušao da se vrati, ali mi to nismo dozvolili“, dodao je košarkaš Borca.

Čačani neće imati previše vremena za sumiranje utisaka i odmor, jer već u subotu sledi okršaj sa Zadrom.

,,Pred nama je još jedna važna utakmica. Zadar je ekipa koja se poput nas bori za opstanak u ABA ligi. Pre nešto više od sedam dana smo igrali u Zadru međusobni duel, tako da dobro poznajemo protivnika. U gostima smo bili na pragu pobede, jedan šut nas je delio od toga, ali nismo uspeli. Ali sada imamo priliku u Čačku da to i ostvarimo“, kazao je Todorović.

On ima recept za ekipu Zadra.

,,Moramo ponoviti sistem igre iz utakmice sa FMP-om, ukoliko želimo ponovo da slavimo. Potrebno je da dobro otvorimo meč, da pametnom igrom i agresivnom odbranom dođemo do željenog rezultata. Naravno, posebno je važno da se potrudimo da kontrolišemo skok, što baš i ne činimo ove sezone. Ako uspemo to da regulišemo, mislim da neće doći do nekih komplikacija i da ćemo ugrabiti još jednu pobedu, a onda ćemo biti korak bliže ostvarenju cilja, odnosno opstanku u ABA ligi“, reči su Nemanje Todorovića.

Piše: Nikola Minović

Foto: Sava Gucunski