Jedan od sedam mečeva 16. kola AdmiralBet ABA lige biće odigran u Čačku, a akteri će biti domaći Borac Mozzart i gostujuća Igokea m:tel (nedelja, 17:00, Dvorana kraj Morave).

Nemanja Todorović, kapiten Borca Mozzart, ističe da je iza prvog tima veoma naporan period, u kom je megdan delio sa ekipama iz samog vrha regionalnog takmičenja.

,,Iza nas je nekoliko teških utakmica. Kao što je poznato, neke smo dobro odigrali, ali ostale baš i ne. Ali najbitnije je da smo u nekim mečevima pokazali da možemo da igramo ravnopravno sa najboljim timovima u ABA ligi. Primer je duel sa Cedevita Olimpijom, u kom smo imali i šut za pobedu“, započeo je svoje izlaganje Todorović.

Zatim je prvotimac prozborio nekoliko rečenica o sledećem rivalu.

,,U goste nam dolazi Igokea, tim koji je vezao nekoliko poraza. Kako se čini, protivnik se nalazi u lošoj situaciji, jer je čak promenio i trenera. A ta promena uvek donosi nešto novo, često poziivno. Siguran sam da će momci iz Republike Srpske doći motivisani i sa željom da se podignu iz loše situacije“, rekao je krilni centar iz Čačka.

A onda je svu pažnju usmerio na svoj tim.

,,Nama je period koji sledi izuzetno važan za opstanak. Moramo da idemo korak po korak. Ne moram posebno da naglašavam koliko bi nam značila pobeda protiv Igokee. Verujem da ako budemo uspeli da preslikamo model igre iz utakmice sa Cedevita Olimpijom, mislim da nećemo imati mnogo problema. Ukoliko uđemo maksimalno motivisani, od početka zaigramo čvrsto u odbrani, siguran sam da možemo do nove pobede“, dodao je Todorović.

Takođe, važan faktor biće čačanska publika.

,,Ako izuzmem Crvenu zvezdu i Partizan, Borac ima najbolju i najbrojniju publiku u ABA ligi. Čačak je grad koji ima najškolovaniju publiku, koja uvek podržava Borac. Nadam se da će tako biti i protiv Igokee. Verujem da Čačani prepoznaju naš trud da zadržimo klub u regionalnom takmičenju“, završio je Nemanja Todorović.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography