Prvi okršaj 24. kola AdmiralBet ABA lige biće odigran u Sportskom centru „Gripe“ gde će domaći Split dočekati čačanski Borac Mozzart (petak, 18:00, Arena sport 1).

Nemanja Todorović, kapiten Čačana, podsetio se ukratko na prethodnu rundu i meč protiv MZT-a.

„Utakmicu protiv MZT-a smo odigrali perfektno, možda i najbolje u čitavoj sezoni. Od prvog do poslednjeg minuta smo bili na visini zadatka, pa smo na kraju zasluženo slavili ubedljivom razlikom. Dobro smo znali od kakve je važnosti susret sa MZT-om, zbog toga smo sve vreme bili na visini zadatka“, rekao je Todorović.

Sledi duel u Splitu, a eventualna pobeda bi bila ključna za opstanak Borca Mozzart u regionalnom takmičenju.

„Iako smo napravili veliki korak u borbi za opstanak, još uvek ništa nije gotovo. Do kraja ima tri kola, a mi bežimo MZT-u dve pobede, pa je računica jasna, potrebna nam je još jedna pobeda da budemo apsolutno sigurni. MZT ima daleko lakši raspored do kraja lige od nas, tako da ne želimo da se kockamo. A lepu priliku da trijumfujemo imamo već u petak protiv Splita“, smatra košarkaš Čačana.

Pomenuti timovi su se već jednom sastali u tekućoj sezoni, a pobeda je završila u rukama čačanske ekipe, koja je slavila trojkom Alekse Novakovića.

„Odlično poznajemo ekipu Splita. Već smo jednom igrali ove sezone, ali i godinama unazad. U Čačku smo uspeli da pobedimo nakon dramatične završnice i posle neverovatne trojke Alekse Novakovića. Verujem da će Splićani silno želeti da nam se revanširaju za taj poraz“, kazao je Todorović.

Razume se, od prvog do poslednjeg minuta gostujući sastav će stremiti ka pobedi.

,,Čim smo završili meč sa MZT-om odmah smo krenuli da se pripremamo za okršaj sa Splitom. Potrudićemo se da dođemo do još jedne važne pobede, koja će nam sačuvati mesto u ABA ligi. Moramo ući u duel maksimalno koncentrisano, jer samo tako možemo da slavimo. Verujem da je sve u našim rukama“, završio je Nemanja Todorović.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography