U okviru 20. kola AdmiralBet ABA lige košarkaši Borca imaće priliku da na parketu dvorane kraj Morave ugoste kolege iz tabora Studentskog centra (ponedeljak, 18h, dvorana kraj Morave).

Biće to ukupno treći duel pomenutih timova od kada su postali članovi najprestižnijeg regionalnog takmičenja. Prvo su snagu odmerili prošlog leta u sklopu priprema za tekuću sezonu, kada je kao pobednik izašao Borac (110:93). Drugi susret bio je u ligaškom delu, a meč je kao bolji sastav okončao Studentski centar, koji je u ,,Morači“ slavio skorom 88:74.

Naravno, stvari su se u međuvremenu dobrano promenile. Borac se nakon dosta mučenja vratio na pobednički kolosek, kada je vezao dve pobede nad Megom i Zadrom. Doduše, u minulom kolu je doživeo poraz od Partizana, ali tek posle velike borbe i sa malom koš razlikom (75:68).

Krilni centar Borca Nemanja Todorović ima samo reči hvale za sledećeg protivnika.

,,Pred nama je novi izazov u liku Studentskog centra, ekipe protiv koje smo igrali u prvom delu sezone i koja nas je tada pobedila. Naš naredni protivnik ima dosta mladih i perspektivnih igrača u svojim redovima, ali isto tako i nekoliko kvalitetnih stranaca. Zaista igra dobro, što je dokazao nedavno, kada je ubedljivo savladao Megu. Ali moram da primetim da bolje igra kod kuće nego na strani“, rekao je košarkaš Borca.

On ističe da čačanski tim u poslednje vreme igra na visokom nivou. Uostalom, to i rezultati pokazuju.

,,Nalazimo u dobrom ritmu, igramo na zavidnom nivou, tako da želimo da nastavimo sa pozitivnim rezultatima. Igraćemo naredni meč kod kuće, što je motiv više. Naravno, vremena smo imali i više nego dovoljno da se spremimo. Takođe, veliki motiv da igramo još bolje daje nam to što smo ostali bez Save Lešića, jednog od najboljih i najvažnijih igrača u timu. Zbog tog ogromnog gubitka svi moramo da se trudimo i zalažemo još više“, dodao je Todorović.

Prekaljeni košarkaš je pozvao sugrađane u pomoć protiv Studentskog centra.

,,Nadam se da će publika i ovog puta doći u velikom broju, baš kao protiv Zadra. Očito je da uz navijače igramo mnogo bolje. A svi u timu bismo voleli da Čačani budu naš šesti igrač u pohodu ka novoj pobedi“, završio je Nemanja Todorović.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography