U 1. kolu AdmiralBet ABA lige košarkaši Borca Mozzart će se otisnuti put Slovenije, gde će odmeriti snagu i veštinu sa domaćom Cedevita Olimpijom (nedelja, 21:00, Arena sport 3).

Nemanja Todorović, kapiten prvog tima, ističe da se ekipa dobro pripremila za prvi izazov, ali i sve naredne.

,,Konačno je došao trenutak da započnu ligaške utakmice. U pripremnom periodu smo dobro trenirali, pružali smo svoj maksimum, što je bilo uočljivo i na mečevima. Napredak je vidan, što nas sve raduje. Postoji želja za dokazivanjem, a nadam se da će tako ostati čitave sezone“, rekao je Todorović.

Igrači se odlično poznaju, tako da je hemija u timu na zavidnom nivou.

,,Svi znamo kako ko u ekipi diše. Znamo svoje prednosti i mane, što je veoma bitno. Takođe, važno je da što je sačuvan kostur ekipe od prošle sezone. Nedavno je stigao Milan Milovanović, koji je pre nekoliko sezona igrao u Borcu i koga dobro poznaje čačanska publika. Verujem da će se i on lako uklopiti u tim”, dodao je kapiten Čačana.

Što se tiče rostera Cedevita Olimpije, kapiten ekipe smatra da je reč o sastavu koji ima odlične pojedince.

,,Nedavno smo izgubili utakmicu u Podgorici od Budućnosti, ekipe koja je po snazi i kvalitetu slična Cedevita Olimpiji. Tim iz Ljubljane je uvek u vrhu ABA lige, spada među četiri najbolje ekipe, u to nema sumnje. Takođe, igra i Evrokup, što dodatno svedoči o kvalitetu Slovenaca“, zastao je Todorović, a onda produžio svoje izlaganje.

,,Na utakmicu protiv Cedevita Olimpije idemo maksimalno fokusirani. A što da ne, pokušaćemo i da iznenadimo rivala. Čuda su se već dešavala u regionalnom takmičenju. Prošle godine smo bili blizu da savladamo narednog protivnika. Ali na kraju nam je falilo malo sreće. Ipak, videli smo da možemo da se nosimo sa ekipama takvog kvaliteta”, završio je Nemanja Todorović.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography