U okviru 11. kola AdmiralBet ABA lige košarkaši Borca Mozzart igraće novi veoma važan meč. Naime, u grad na Moravi stiže Split, jedan od glavnih konkurenata crveno-belog tima za opstanak u ligi (petak, 18:00, Dvorana kraj Morave).

Čačani su osokoljeni nedavnom pobedom u susretu sa MZT-om. Sa izrečenim je saglasan i Nemanja Todorović.

,,Napravili smo dobar posao u Skoplju. Znali smo odakle nam preti najveća opasnost, tako da smo se temeljno spremili. Želeli smo, a u tome smo i uspeli, da svedemo MZT na mali broj poena. Takođe, igrali smo dobru odbranu, odakle je kretao još bolji napad. A taj sistem ćemo probati da primenimo u narednom meču“, rekao je Todorović.

U petak će biti lepa prilika da Borac Mozzart nastavi pobednički niz.

,,Protiv Splita ćemo imati priliku da potvrdimo pobedu iz Sevene Makedonije. Sledeći rival nam je direktan konkurent za opstanak u ligi. A uz dobru odbranu i koncentraciju u napadu verujem da ćemo doći do novog trijumfa“, dodao je krilni centar.

Što se tiče sastava iz Splita.

,,Split je u prošlom kolu pobedio Megu kod kuće. Pokazao je da može da igra dobro i agresivno. Sigurno je da će doći motivisan u Čačak, jer nema šta da izgubi. A pošto je slavio pre nekoliko dana, ima motiv više. Veći pritisak je na nama, u to nema sumnje, jer igramo na domaćem terenu. Ali probaćemo da se izborimo sa svim nedaćama“, izjavio je Todorović.

Čačani će, nema sumnje, imati podršku sa tribina.

,,Pozivam publiku da u petak dođe u halu u što većem broju. Nadam se da prepoznaje naš rad i trud. Doduše, do sada Čačani nisu imali razloga da budu zadovoljni, jer smo imali loš skor. Ali mi se trudimo da igramo što bolje, tako da verujem da ćemo osigurati opstanak u ABA ligi“, završio je Nemanja Todorović.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography