U okviru 5. kola AdmiralBet ABA lige košarkaši Borca će otputovati u Zadar, gde će se sastati sa istoimenim timom (petak, 20h, Arena sport 3).

Meč u Dalmaciji dolazi u odličnom trenutku za Čačane. Naime, iza tabora Marka Marinovića su dve vezane pobede, prva protiv Mornara (85:90), i druga u duelu sa Mega Basketom minulog vikenda (80:68).

,,Zadovoljni smo dosadašnjim učinkom u AdmiralBet ABA ligi. Mada, moram priznati da je skor mogao biti i 3:1, jer smo imali lepu priliku da slavimo u Laktašima protiv Igokee. Bilo kako bilo, ne možemo da budemo nezadovoljni“, započeo je svoje izlaganje Nemanja Todorović.

Nema sumnje, ta dva pozitivna rezultata u velikoj meri su uticala da dobrano poraste samopouzdanje igrača iz grada na Moravi.

,,Veoma važne pobede su iza nas, naročito protiv Mega Basketa, jer smo je ostvarili pred svojim navijačima. Odlično smo odigrali meč u nedelju. Kontrolisali smo čitavu utakmicu, što je na kraju i pokazao konačan rezultat“, dodao je krilni centar Borca.

Međutim, nema previše vremena za slavlje, jer već u petak sledi novi izazov.

,,Tek što je okončana utakmica sa Mega Basketom, odmah smo je arhivirali, jer smo želeli da se usredsredimo na narednog protivnika, ekipu Zadra. Nema sumnje, očekuje nas jedna teška utakmica u Hrvatskoj. To naročito dolazi do izražaja ako se ima u vidu da je Zadar loše započeo sezonu. Sigurno je da će tražiti prvu pobedu upravo protiv nas, i to pred svojim navijačima“, zastao je igrač Borca, a onda produžio.

,,Mi ćemo biti maksimalno koncentrisani na narednom duelu, jer želimo da dođemo do još jedne, ukupno treće pobede. To će nam dodatno poboljšati stanje na tabeli, a moći ćemo da mirne glave dočekamo Partizan u 6. kolu“, završio je Nemanja Todorović.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Sava Gucunski