Košarkaši Borca nastavili su niz utakmica bez poraza na parketu dvorane kraj Morave. Ovog puta, pred oko 1.000 gledalaca, savladana je Rogaška rezultatom 91:61.

Već od početka meča domaći sastav je nametnuo svoj ritam igre, na koji, očigledno, tim iz Slovenije nije imao adekvatan odgovor. Zbog lošeg početka okršaja Rogaška je na kraju doživela debakl, najveći od kada nastupa u ABA 2 ligi, što je posebno naglasio i trener gostiju Damjan Novaković.

Sa druge strane, ekipa iz Čačka je igrala hrabro, pametno, borbeno od prvog do poslednjeg minuta. Krasila je igrače Borca odrlična odbrana, a naročito dobro ih je služio šut za tri poena. Naravno, i svi ostali parametri išli su na ruku domaćem sastavu. Sve u svemu, bilo je ovo novo sjajno izdanje tima Marka Marinovića, zahvaljujući kome je ostao u samom vrhu regionalne lige.

Strateg Čačana zadovoljan je izdanjem svojih pulena u meču sa Rogaškom.

,,Odigrali smo jednu dobru utakmicu, tako da ne bih smeo da imam neku zamerku. Od početka smo znali šta nas očekuje, tako da smo se dobro pripremili. Bile su nam poznate vrline i mane igrača Rogaške, već dve godine igramo protiv njih. Drago mi je da smo imali sreću da i ovog puta podelimo minute svim igračima. Ekipi Rogaške bih se zahvalio na fer i korektnoj igri i poželeo bih joj puno sreće u nastavku takmičenja“, rekao je Marinović, još dodavši:

,,Ne mogu a da se ne zahvalim deci koja su u velikom broju došla na utakmicu. Nadam se da će to postati praksa i da će ubuduće dolaziti svaki put. Takođe, zahvalio bih se najvernijim navijačima. Posećenost je ovog puta bila nešto veća, a ja sam im zbog toga večno zahvalan“, naglasio je Marinović.

Najbolji pojedinac u redovima Borca bio je Nenad Nerandžić. Nakon susreta on je izjavio:

,,Kada igramo kod kuće, svaki protivnik treba da nas se pribojava. U Čačku niko nema šta da traži. Uvek smo favoriti, i tako ulazimo u meč. Znali smo šta nas čeka protiv Rogaške, zbog toga smo od početka bili jako koncentrisani. Iz tog razloga  pobeda se nije dovodila u pitanje. Međutim, mi se odmah okrećemo sledećoj utakmici protiv Tamiša, koju takođe nameravamo da igramo u istom ritmu“, kazao je Nerandžić.

Sledeći susret koji očekuje igrače Borca biće protiv Tamiša u okviru KLS – a. Taj meč zakazan je za nedelju 3. novembar, a početak je u 19 časova.

Nikola Minović/KK Borac