U okviru 22. kola Košarkaške lige Srbije ekipa Borca će u dvorani kraj Morave imati priliku da ugosti i odmeri trenutni odnos snaga sa timom Vršca (petak, 19 časova).

Nakon tri poraza, dva u KLS od Tamiša i Zlatibora, i jednog u kupu od Partizana, sastav koji predvodi Marko Marinović je zabeležio ubedljivu pobedu. Naime, u utorak veče Borac je na gostovanju u Aleksincu bio daleko bolji od domaćeg Napretka (70:87). Važnost pomenutog trijumfa raste ako se ima u vidu podatak da je i Sloboda, uzgred budi pomenuto ekipa koja ima isti skor kao i Čačani, slavila u svom meču protiv Kolubare (94:98).

Zbog svega gore rečenog, izvodi se zaključak da Borac mora do kraja lige da upotrebi i poslednji atom snage kako bi ostao na liderskoj poziciji. Prvi izazov koji sledi biće Vršac, koji ove godine, a naročito u poslednje vreme ne briljira, tako da ne bi trebalo da predstavlja preveliki zalogaj za četu iz Čačka.

Miroslav Milić podsetio je na podatak da je Vršac prvi ove sezone u KLS – u naneo poraz Borcu.

,,Naš naredni protivnik je među retkima koji mogu da se pohvale da su nas  savladali ove sezone u domaćem takmičenju. Međutim, u međuvremenu stvari su se mnogo promenile u taboru Vršca. Zamenjen je trener, a i većina sastava koji nas je pobedio više nije deo tima“, zastao je Milić, pa nastavio:

,,Vršac nam dolazi u goste vidno oslabljen, ali sa jakim motivom. Naime, predstoji mu žestoka borba za opstanak, tako da mu je svaki duel od vitalnog značaja. Doduše, ni mi nismo bez motiva, jer želimo da se revanširamo za poraz koji nam je nanet“.

Zbog svega iznetog, Milić poručuje.

,,Svi u ekipi su spremni i željni novih podviga. Nadam se da će publika doći u zavidnom broju da nas podrži i pomogne da upišemo nova dva boda. Ne krijemo da želimo opstanak na prvoj poziciji, tako da je svaki meč veoma važan“, dodao je Milić.

Nenad Nerandžić, košarkaš koji ove sezone beleži odlične partije u dresu Borca, veruje da se forma tima nalazi u usponu.

,,Iza nas je odlična utakmica u Aleksincu, koja nam je ulila dobru dozu samopouzdanja nakon tri vezana poraza, što nije nešto što nas karakteriše ove sezone. Posle nekoliko slabijih utakmica konačno smo odigrali meč na zavidnom nivou, a ostaje nada da je naša forma u usponu“, rekao je krilni centar Čačana.

Nerandžić je prozborio nekoliko reči o narednom rivalu.

,,Koliko sam uspeo da ispratim, Vršac igra slabije u poslednje vreme. To ga je dovelo do situacije da se bori za opstanak u KLS – u. Bez obzira na to, u Čačak neće doći da se prepusti slučaju, već da pokuša da napravi iznenađenje. Trenutni položaj Vršca nas ne sme zavarati, već u susret moramo ući maksimalno fokusirani i motivisani. Pobedu protiv Vršca moramo zaslužiti, protivnik nam je neće  pokloniti“, zaključio je Nenad Nerandžić.

Tekst: Nikola Minović

Foto: KSS/Vladan Damnjanović