Pretposlednje kolo Druge ABA lige rezervisano je za okršaj srpskih timova. Naime, tabor iz grada na Moravi ide put prestonice, gde će izaći na megdan ekipi Dinamika (sreda, 20 časova).

Što se tiče sastava Marka Marinovića, on je davno rešio sve svoje obaveze u regionalnom takmičenju, i mirne glave može da sačeka dugo očekivani plej – of. Međutim, situacija za domaćina nije ni približno sigurna kao za Čačane. Dinamik spada u grupu timova koji se nalaze na ivici od zone ispadanja. Zbog toga u preostala dva kola mora da gleda samo u pravcu pobede. Imajući u vidu da se Beograđani nalaze u takvom položaju, a da im u goste dolazi lider takmičenja i ubedljivo najbolja ekipa, valja očekivati odličnu košarkašku predstavu u sredu veče.

Strateg Marko Marinović ističe podatak da je Borac davno obezbedio lidersku poziciju, tako da potpuno bezbrižno očekuje naredne izazove.

,,Što se tiče našeg tima, mi smo obezbedili lidersku poziciju, dok se, sa druge strane, Dinamik bori za opstanak. Moram reći da je teško igrati u uslovima kada ti pobeda ne znači mnogo, a protivniku gori pod nogama. Doduše, sami smo krivi za to, jer smo pobedili više utakmica nego što je trebalo. Ali dobro, ne žalimo se“, kazao je Marinović, a zatim još dodao:

,,Biće teško motivisati igrače. Sledi period od 15 dana u kome ćemo odigrati pet utakmica koje su nam totalno nebitne. Ipak, probaćemo da ih iskoristimo kao jedan dobar trening“, završio je Marinović.

Pouzdani krilni centar Nenad Nerandžić veruje da njegov tim može do nove pobede u susretu sa Dinamikom.

,,Dinamik je ekipa koja je pobedila MZT u Skoplju, što čak ni nama nije uspelo. Samo taj podatak mora da nas upozori kakav nas protivnik čeka. Reč je o nezgodnom timu, koji doduše igra dosta promenljivo ove sezone, ali bez obzira na to, nama posao u Beogradu neće biti lak. Ipak, tri pobede koje smo ostvarili u direktnim duelima daju nam oslonac i samopouzdanje da napravimo još jedan, četvrti trijumf“, izjavio je Nerandžić.

Nikola Minović