Borac je, lakše nego što se očekivalo, savladao Pantere iz Železnika i upisao četvrtu pobedu u ABA ligi (96:75). Čačani su FMP-u naneli peti poraz u prvenstvu, a mi smo gostovanje Beograđana u gradu kraj Morave iskoristili da napravimo razgovor sa izuzetno talentovanim i uspešnim trenerom Nenadom Stefanovićem, osvajačem zlatne medalje sa U18 selekcijom Srbije.

Ljubiteljima košarke u Čačku je itekako dobro poznato da je Nenad Stefanović jedan deo svoje igračke karijere proveo noseći dres Borca.

„Nije zbog toga što sam došao na gostovanje u Čačak, ali moja najbolja sezona bila je u dresu Borca. Nas je samo nekoliko poena delilo od ABA lige. Poraženi smo od Lajonsa sa13 poena, u Vršcu, a pobedili smo u Čačku sa devet razlike. Lajonsi su prošli i preko leta se transformisali u kragujevački Radnički koji je igrao regionalnu ligu. U Borcu sam igrao najbolje, a drage su mi partije iz kraljevačke Sloge. Tada su mi saigrači, u Borcu, bili Dramićanin, Pilčević, Žigeranović, Marić, Prolović, Radisavljević, Radetić, Vasilić, Zoćević…“, svega se seća trener FMP-a.

Mladi stručnjak je izuzetno pohvalno govorio o Borcu, za koji smatra da je napravio najbolju ekipu u poslednjih nekoliko sezona, a veruje da je to zasluga stručnog štaba.

„Borac je selektirao sastav koji je mnogo kvalitetniji nego pre godinu ili dve. Vodili su računa o veoma bitnim stvarima za ligu. O atletici, čvrstini, trčanju igrača. Izgledaju baš dobro što potkrepljuju rezultati. Konkurentniji su već sada, što je zasluga stručnog štaba. Vidi se ozbiljna selekcija tima Borca, treneri su posvećeni, idu u plej-of. Tasić je veliko pojačanje, Uskoković je bitan šraf, Amerikanci su odlični i uz domaći teren neće biti zime. Mega je sa uhodanim sistemom, postižu rezultate pa svima želim da uđemo u plej-of“, rekao je Nenad Stefanović.

Tekst: Đurđe Mečanin/Nikola Minović

Foto: Lejča photography