Nakon ovonedeljne ubedljive pobede u ABA 2 ligi nad Splitom (90:60) košarkaši Borca doživeli su potpuno neočekivani poraz u KLS – u. Bolji od tima Marka Marinovića bio je pančevački Tamiš, koji je slavio rezultatom 84:79 (21:17; 17:24; 17:19; 29:19). Kako se na koncu susreta ispostavilo, bolje odigrana ključna deonica donela je Tamišu dva ogromna boda.

Uprkos činjenici da je meč kasnio, oba tima su od početka krenula da vode veliku borbu, o čemu svedoči i rezultat koji je mahom bio u egalu. Istina, malo van očekivanja je podatak da je Tamiš bio konkretniji, pa je uspeo prvi da povede, istina neznatnom razlikom. Najviše što je domaćin vodio bilo je plus četiri (10:6). Međutim, u nastavku je Borac prvo sustigao rezultat, a zatim i prebacio vođstvo na svoju stranu semafora. Ipak, Tamiš se nije predavao, već je do isteka prvog dela igre povratio prednost (21:17).

Borac otvara drugi deo igre pogotkom Todorovića za tri. Uprkos nešto boljoj igri Čačana, domaćin se nije predavao, već je uspevao da održi egal. Štaviše, na momente je imao prednost u svojim rukama. I način na koji se kretao rezultat tokom susreta svedoči koliko je vođena čvrsta borba. Shodno izrečenom, ne čudi skor sa kojim su ekipe otišle na veliki odmor (38:41).

Početak trećeg kvartala nije doneo bitnije promene na parketu. I dalje se vodila žestoka borba za svaki koš, ekipe su se uglavnom smenjivale u vođstvu, tako da je sve bilo isto kao u prvom poluvremenu. Tek u drugom delu četvrtine Borac je pojačao intezitet igre, pa je sa par dobrih napada stekao prednost od devet poena (51:60), što beše najveći kapital koji je jedna ekipa posedovala. Međutim, Tamiš je umeo da odgovori istom merom, pa je ponovo sustigao rivala.

Tamiš odlučujući deo okršaja otvara bolje od gostiju, tako da je serijom koševa posle dužeg vremena ponovo vodio (64:63). Bila je očita želja kod domaćih igrača da nanesu tek drugi poraz lideru u ovoj sezoni. Na kraju, trud i požrtvovanje se isplatilo Pančevcima, pa su uspeli da ostvare veliku pobedu na domaćem parketu. Tamiš je jedina ekipa, pored Vršca, koja može da se pohvali činjenicom da je savladala Borac u tekućoj sezoni u domaćem prvenstvu.

Svi košarkaši Borca upisali su se u listu strelaca, a najbolji je bio Ivan Gavrilović, koji je postigao 15. Sledili su ga Radovan Đoković i Uroš Čarapić sa po 11 ubačenih poena. Kod pobedničkog sastava istakao se Čabrilo, koji je ubacio 18 koševa.

I naredni meč KLS – a Borac će igrati na strani. Tačnije, Čačani idu put Starih Banovaca, gde će se sastati sa Dunavom. Taj duel je zakazan za petak 7. februar, a početak je u 19 časova.

Tamiš: Nikolić 10, Čabrilo 18, Radović 13, Vasić 3, Pavićević 2, Fener 4, Vukojičić, Prlja 14, Janković 7, Lučić, Rods 13, Labudović.

Borac: Alikadić 2, Popović 2, Đoković 11, Gavrilović 15, Majstorović 7, Kočović 6, Nerandžić 6, Karapandžić 6, Džons 4, Todorović 9, Čarapić 11.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Duško Radišić-Lejča