Ubedljivim trijumfom nad Splitom ( 90:60) Borac se učvrstio na čelnoj poziciji ABA 2 lige i ide ka zacrtanom cilju. Čačane do kraja regionalne lige očekuju dueli protiv Heliosa, Širokog, Dinamika i Novog Pazara. Reklo bi se rutinske utakmice. U Kupu Radivoja Koraća Borac igra protiv Partizana što će momke iz Čačka posebno motivisati.

No, pre svega toga Borac će izaći na megdan Tamišu. Biće to meč lidera i fenjearaša lige koji traži slamku spasa. Nije realno da bodovi ostanu u Pančevu, međutim, ukoliko se umorni Čačani opuste sve je moguće.

“Tamiš nije zaslužio da izgubi neke utakmice, ne zaslužuje ovu poziciju, ali će voditi grčevitu borbu za opstanak. Mi se nećemo opustiti. Respektujemo rivala jer ima korektan sastav i prednost domaćeg parketa”, ističe bek Borca Nikola Kočović.

Iza vas je ostao naporan januar.

“Igrali smo puno utakmica, uz dosta putovanja. Umorni smo, vladaju virusi pa smo malo roviti, ali igramo kompletni. Umor, prehlade nisu i neće biti alibi. Borac igra za novu pobedu”.

Sve vam se odvija po planu. Zauzimate prva mesta u oba takmičenja.

“U ABA 2 ligi smo obezbedili čelnu poziciju. Dobro je što smo to učinili na vreme. Dobili smo Split, MZT je izgubio pa možemo da se pripremamo za najvažnije mečeve. U KLS – u je ostalo još da se igra. Danas je derbi između Slobode i Zlatibora, mi smo prvi i trudićemo se da tu ostanemo do kraja prvenstva”, konstatuje Nikola Kočović pred polazak Čačana za Pančevo.

Nakon Tamiša ekipa Marka Marinovića igra protiv Dunava pa derbi susret sa Zlatiborom.

Izvor:Mozzart Sport

Foto: Nikola Janjić