KK Borac Mozzart Borac uveliko nastavlja da sklapa tim za narednu sezonu, u kojoj će ponovo biti član jadranske elite. Novo/staro lice u dresu kluba jeste Nikola Kočović, organizator igre iz grada na Moravi. Ugovor između dve strane je sklopljen na godinu dana.

Nema mesta sumnji, povratak pouzdanog organizatora igre predstavlja dobar potez uprave kluba, jer je reč o igraču koji odlično poznaje sistem i način rada trenera Marka Marinovića.

Nikola Kočović je nekoliko sezona branio boje čačanskog tima, a prošlu sezonu je proveo u taboru Mege Mozzart, gde mu je trener bio još jedan Čačanin, Vladimir Jovanović.

Inače, Nikola Kočović je košarkašku karijeru započeo u čačanskoj Mladosti. Usledio je angažman u Spartaku iz Subotice, pa u Metalcu, Mladosti iz Zemuna, Vršcu, Mladosti iz Mrkonjić Grada. Zatim je igrao tri sezone upravo u Borcu, da bi minulu takmičarsku godinu proveo u Megi.

U dresu tima iz Beograda Nikola Kočović je lane u AdmiralBet ABA ligi prosečno igrao devet minuta, a beležio je dva poena i jednu asistenciju.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography