Poslednji duel 18. kola AdmiralBet ABA lige biće gledan u gradu na Moravi, gde će koplja ukrstiti domaći Borac Mozzart i gostujuća Cibona (ponedeljak, 18:00, Dvorana kraj Morave). Biće to drugi ovosezonski susret dva kluba čije poznanstvo datira još iz doba bivše Jugoslavije.

Nikola Kočović, bek čačanske ekipe, smatra da je Cibona jedan od glavnih konkurenata Borca Mozzart za opstanak u ligi.

,,Cibona je počela sezonu na izvanredan način. Imala je dosta pobeda koje, ruku na srce, niko nije očekivao. Tako je dokazala da ume da igra i da ima kvalitet. Cibona, baš kao i mi, svim silama se trudi da izbegne začelje tabele. Zbog toga je naredni meč jedan od najvažnijih za oba sastava, a posebno za nas“, rekao je Kočović.

Košarkaš iz grada podno Ovčara i Kablara ističe da je ekipa iskoristila vreme koje je imala na raspolaganju kako bi se što bolje spremila za naredni okršaj.

,,Spremili smo se najbolje što smo mogli. Dobro smo radili u prethodnim danima, a igramo na domaćem terenu, a zbog toga moramo da pokažemo karakter i reakciju nakon poraza od Zadra. Već smo jednom igrali protiv Cibone, imali smo šansu da pobedimo, ali izgubili smo u završnici na nesrećan način. Ali sada će sve biti drugačije, tako da sa pravom možemo da se nadamo pozitivnom rezultatu“, dodao je Kočović.

Bitan faktor mogla bi da bude čačanska publika.

,,Siguran sam da će čačanska publika prepoznati situaciju u kojoj se nalazimo. Bitno je da nam ponovo pruži potrebnu podršku, jer samo tako možemo do novih bodova“, veruje košarkaš Borca Mozzart.

Kao što je dobro poznato ljudima koji prate košarku, Nikola Kočović je nedavno izašao iz teške povrede, tako da se polako vraća u regularni kolosek.

,,Težak period je iza mene. Prvo sam doživeo povredu zadnje lože, a čim sam se vratio i zaigrao doživeo sam i drugi peh. Bilo mi je teško zbog toga, ali dobro, to je sastavni deo sporta. Svi smo mi spremni da prođemo kroz takve situacije. Fokusiran sam na ono što dolazi. Želim da se što pre vratim u formu i nametnem treneru. Strpljiv sam, a kada budem dobio šansu želim da je iskoristim najbolje što mogu, a sve u cilju da pomognem ekipi“, završio je Nikola Kočović.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography