U nedelju od 12 časova u Beogradu će se sastati domaća Mega Sokerbet i čačanski Borac (Arena sport 4).

Biće to čak četvrti duel u toku ove sezone između timova koje vode Marko Marinović i Vladimir Jovanović, računajući svakako i pripremni period. Naime, minulog leta Mega je uspela da slavi u Čačku u veoma neizvesnom meču, a skor je glasio 68:72.

Nakon toga, Mega i Borac su imali priliku da ponovo u gradu na Moravi, a u okviru 6. runde ABA lige, odmere snagu i košarkaško umeće. Tada je kao bolji sastav iz meča izašao tim iz Beograda, koji je slavio rezultatom 83:97.

Međutim, u međuvremenu je čačanski tim odigrao i prijateljski meč protiv Mege, kada je uspeo da se revanšira za prethodna dva poraza. Tada su izabranici trenera Marinovića slavili sa 82:86.

Dakle, meč u nedelju biće čak četvrti između pomenutih timova. Iako domaćin slovi za favorita, Borac ne ide u prestonicu spuštenog koplja. To naglašava i plejmejker Nikola Kočović, koji kaže da Borac želi da odigra jedan dobar meč.

,,Odlično se poznajemo sa protivnikom. Reč je o ekipi koja igra na zavidnom nivou ove sezone, zbog čega se zasluženo nalazi u vrhu ABA lige. U prvom ligaškom meču, koji je odigran u Čačku, nismo nastupili na način na koji smo to želeli. Nadam se da će ovog puta biti mnogo bolje. Imali smo dovoljno vremena da se spremimo za utakmicu. Naravno, težak zadatak je pred nama, ali u Halu sportova idemo da pružimo što bolju partiju. Nama je svaka pobeda zlata vredna u borbi za opstanak. Sve u svemu, očekujem dobar meč“, kazao je Kočović.

Iza organizatora igre Borca je povreda koju je na sreću u pauzi uspeo da sanira.

,,Vratio sam se treninzima nakon povrede Ahilove tetive. Na svu sreću, nije bilo ništa ozbiljno. Uspeo sam da iskoristim period koji je iza nas da zalečim povredu. Veoma sam motivisan pred narednu utakmicu, a želim da dam sve od sebe da se što pre vratim u dobri formu, kako bih mogao da na pravi način pomognem ekipi”, dodao je Kočović.

Pre nego što je doživeo peh, Nikola Kočović je bio možda i najbolji pojedinac u redovima Borca.

,,Trudim se da previše ne pričam o svojoj formi. Istina, bilo je u vremenu pre povrede dosta dobrih stvari u igri, ali i segmenata na kojima moram još da radim. Ipak, prioritet su rezultati tima, a ne lični. Kao što sam do sada, tako ću se i u narednom periodu truditi da na najbolji mogući način doprinesem i pomognem da ekipa ostvari najbolje moguće rezultate”, izjavio je Nikola Kočović.

Piše: Nikola Minović

Foto: Lejča photography