Veliki peh zadesio je mlađe kategorije KK Borac. Naime, Pavle Nikolić i Đorđe M. Ćurčić će zbog ozbiljnih povreda morati da pauziraju neko vreme.

Nema sumnje, njihove povrede će dobrano oslabiti kadetski i juniorski sastav iz grada na Moravi, koji su nedavno započeli sa pripremama za sledeću sezonu. Takođe, i reprezentacija Srbije do 16 godina, čiji članovi su bili Ćurčić i Nikolić, ostala je bez dva izuzetno vredna košarkaša.

Uprkos povredi ključne kosti, Pavle Nikolić veruje da će uspeti da se oporavi do početka sezone.

,,Nedavno sam se vrlo nezgodno okliznuo, što je za posledicu imalo prelom ključne kosti. Prve prognoze lekara su da moram tri nedelje strogo da mirujem i odmaram, kako bih što bolje zalečio povredu. Nadam se da ću se što pre vratiti obavezama u klubu, kako bih nastavio gde sam stao. Imamo veliku želju da i ove sezone pokušamo da dođemo do medalje, a nadam se da ćemo u tome i uspeti“, rekao je Nikolić.

Bez obzira na nimalo prijatnu povredu stopala, Đorđe M. Ćurčić se nada da će do starta sezone uspeti da se vrati obavezama u klubu.

,,Povredio sam drugu metatarzalnu kost u stopalu. Tačnije, ista mi je naprsla. Rečenu povredu sam zadobio još na Divčibarama, tokom priprema, a nakon snimka je ustanovljeno da povreda nije strašna, pa sam nastavio da treniram. Kada se selekcija preselila u Vršac, na treninzima sam ponovo osetio bol koji sam i pre imao, a nakon detaljnog pregleda ustanovljeno je da mi je kost naprsla. Posle dijagnoze rečeno mi je da ću mesec do dva biti van parketa, što svakako nije lepo čuti, nakon napornog rada sa saigračima iz reprezentacije. Nadam se da ću biti spreman za početak sezone, ali za sada mi je najbitnije da se oporavim, pa da se spreman vratim klupskim obavezama“, kazao je Ćurčić.

Tekst: Nikola Minović