U okviru 9. kola Triglav kadetske lige Srbije u gradu na Moravi odigran je komšijski derbi između domaćeg Borca i gostujuće Slobode. Nakon 40 minuta košarke, ubedljivu pobedu je, shodno očekivanjima, ostvario čačanski tim, koji je slavio rezultatom 97:44 (27:12; 25:6; 27:16; 18:10).

Borac dobro otvara utakmicu, pa je već na startu, a preko raspoloženog Jankovića, napravio seriju 7:0. S druge strane, Sloboda više od dva minuta nije uspela da postigne koš, najviše zbog kvalitetne odbrane Borca. Tek je Dulović, posle skoro tri minuta, spustio loptu u koš i prekinuo niz rivala. Iako je u nastavku četvrtine gostujući sastav malo stabilizovao svoje redove, nije uspeo da odgovori domaćinu na pravi način. Štaviše, Borac je pred kraj deonice po prvi put imao dvocifrenu prednost (27:12).

Dobru seriju sa kraja prve Borac je nastavio u drugoj četvrtini. Iz napada u napad rešetao je koš protivnika, pa je pred odlazak na veliki odmor imao velikih +36 (52:16). Prosto rečeno, Sloboda je delovala dekoncentrisano i bez motiva, gotovo anemično. U nekoliko napada igrači iz Užica čak nisu bili u stanju da prenesu loptu na deo terena koji je predviđen za napad. Da stvar bude još gora po goste, za 10 minuta igre ubacili su svega šest poena u koš Borca. Zbog očigledne dominacije u prvoj, a naročito u drugoj deonici, tim Miloša Pejanovića je daleko zadovoljniji otišao na petnaestominutni odmor. Štaviše, već nakon 20 minuta igre bilo je jasno ko će na koncu susreta upisati dva boda na svoj konto.

Uprkos ogromnoj razlici stečenoj u prvom poluvremenu, Borac je munjevito krenuo u trećem delu igre, pa je serijom 13:0 dodatno povećao rastojanje na kotu 47 (65:18). Ponovo Sloboda nije imala nikakvo rešenje sa ingenioznu igru domaćina. Koš je postigla tek nakon četiri minuta, i to sa linije slobodnih bacanja, što samo po sebi govori. Bilo je više nego očito da će Borac lako i ubedljivo upisati novi trijumf.

Poslednji desetominutni period bio je stvar puke formalnosti. Borac je čitav posao završio već u prvom poluvremenu, a konačnu tačku stavio je u trećem delu igre. Četvrta deonica je, upravo zbog svega izrečenog, dobro poslužila treneru Pejanoviću da pruži šansu nekim košarkašima koji su u dosadašnjem delu prvenstva manje igrali. Sve u svemu, nakon ove utakmice Borac je sačuvao oreol nepobedivosti i nastavio je da gleda rivale sa vrha tabele Triglav kadetske lige Srbije.

Trener kadetskog tima Miloš Pejanović kaže da je Borac opravdao ulogu apsolutnog favorita i da je ovako ubedljiva pobeda bila očekivana.

,,Čestitam svojim igračima na pobedi, a Slobodi na fer igri. Nema šta mnogo da se priča, opravdali smo ulogu apsolutnog favorita. Očitu razliku smo iskoristili u drugom poluvremenu da pružimo šansu igračima koji su do sada zabeležili manje minuta. Nadam se da ćemo u nastavku lige zadržati ovaj tempo“, rekao je Pejanović.

MVP susreta bio je Stefan Janković. Nakon meča on je izjavio:

,,Pre svega, želim da čestitam Slobodi na fer i korektnoj igri i da joj poželim puno sreće u nastavku takmičenja. Što se nas tiče, od početka smo nametnuli svoj ritam, koji smo održali do kraja utakmice. Sve u svemu, zasluženo smo pobedili“, kazao je Janković.

Borac: Stamenić 2, Mikavica 5, Radojičić 6, Vasilijević 8, Veljović 1, Nikolić 11, Andrić 10, Ćurčić 13, Trifunović 8, Lazović 8, Avejić 2, Janković 23.

Sloboda: A. Dulović, Đerić, Tešić, Mitrović 1, Adžić 6, Panić 2, Marković 14, Vukašinović, Tejić, B. Dulović 21.

Piše: Nikola Minović

Foto: Dragan Jeković