Okupljanje muške košarkaške reprezentacije Srbije odloženo je do daljnjeg zbog lošeg zdravstvenog stanja selektora Svetislava Pešića.

Da podsetimo, za juče popodne bilo je zakazano okupljanje naših košarkaša u hotelu ,,Kraun Plaza” u Beogradu, da bi zatim danas i sutra realizovali kontrolne treninge.

Svetislav Pešić, novi selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, sastavio je prošle sedmice spisak igrača, mahom iz srpskih klubova, na koje je računao za predstojeće kontrolne treninge.

Na prozivci je trebalo da se pojave i tri igrača čačanskog Borca, Ilija Đoković i Marko Pecarski, a naknadno je pozvan i kapiten tima Uroš Čarapić.

Nema sumnje, to je veliko priznaje za pomenuta tri košarkaša, ali svakako i za klub čiji grb brane. To dokazuje da se u Borcu ozbiljno i temeljno radi i da igrači crveno-belog tima poseduju znanje i kvalitet, što iziskuje poziv u nacionalni tim.

Ostaje velika žal što za sad do toga neće doći, a KK Borac želi selektoru Svetislavu Pešiću da što pre ozdravi i vrati se svakodnevnim obavezama!

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography