Petar Radović, član kadetskog, juniorskog i seniorskog tima Borca Mozzart dobio je specijalnu pozivnicu od KK Crvena zvezda Meridanbet da bude deo tima koji će uzeti učešće na turniru koji nosi naziv Euroleage Basketball Adidas Next Generacion Tournament.

Reč je o takmičenju koje će biti održano od 1. do 4. marta, a Crvena zvezda se nalazi u grupi sa Makabijem, Armanijem i Adidas ekipom. Pobednik ovog turnira ostvariće plasman na F4, koji će biti realizovan u Berlinu.

Pravila ovog takmičenja dozvoljavaju učesnicima da pozovu najviše dvojicu košarkaša kao goste ekipe, sa pravom učešća, a beogradski crveno-beli su se odlučili da baš mladi Radović, barem trenurno, obuče njihov dres. Razume se, samo za ovaj turnir!

Petar Radović zahvalio se svom klubu na dozvoli, a Crvenoj zvezdi na ukazanoj šansi.

„Pre svega, moram da se zahvalim svom klubu, Borcu Mozzart, na dozvoli da na turniru Evrolige obučem dres Crvene zvezde. Takođe, želim da se zahvalim i Beograđanima, koji su mi ukazali ovu neobičnu, ali lepu čast. Poverenje koje sam zaslužio želim da opravdam dobrim partijama. Ovo će biti sjajna prilika da se odmerim sa najboljim evropskim košarkašima, iako sam godinu dana mlađi od njih“, rekao je Petar Radović.

Tekst: Nikola Minović/Đurđe Mečanin

Foto: Lejča photography