Petar Radović, mladi košarkaš iz grada na Moravi, sin Dušana Radovića, danas je potpisao prvi stipendijski ugovor sa Košarkaškim klubom Borac Mozzart.

Klub i perspektivni igrač rođen 5. novembra 2007. godine dogovorili su se da on ostane u crveno-belom timu do punoletstva, kada će doći u priliku da potpiše i prvi profesionalni ugovor.

Reč je o jednom od najtalentovanijih mladih košarkaša u mlađim kategorijama, članu kadetskog tima koji vodi trener Vladimir Zlatanović. Petar Radović je došao u Borac Mozzart iz čačanske Mladosti, a za vreme provedeno u klubu je pokazao da je pravi primer mladog sportiste. Veoma je posvećen košarci, izuzetno je radan, a talenat nije sporan.

Sa kadetskim timom Borca Mozzart, pod dirigentskom palicom Vladimira Zlatanovića, ima osvojenu bronzanu medalju na završnom turniru, koji je okončan krajem aprila.

Takođe, u ekipi koju su vodili Ivan Đajić i Lazar Gojković, na memorijalnom turniru ,,Nikola Ilić“ održanom u Ubu, Petar Radović je bio najbolji igrač, tako da je čak poneo laskavu MVP titulu.

Njegove partije u dresu kadetskog tabora Borca Mozzart nisu promakle oku javnosti, pa je postao član U16 reprezetnacije Srbije.

Petar Radović kaže da je zadovoljan činjenicom da mu je klub ukazao veliko poverenje.

,,Nastavio sam porodičnu tradiciju. Deda i tata su igrali za Borac, a to činim i ja, na šta sam veoma ponosan. Zadovoljan sam što ću i dalje ostati u Borcu. Na meni je da se još više trudim i da opravdam poverenje koje mi je ukazano. Uskoro sledi okupljanje U16 reprezentacije, pozvan sam, a nadam se da ću izboriti mesto među 12 najboljih igrača”, rekao je Petar Radović.

Nešto starijim ljubiteljima košarke u Čačku nije potrebno posebno objašnjavati ko je Gari Kurćuba. Milan Gari Kurćubić igrao je u sjajnim generacijama Borca, bio je kapiten i prvi trojkaš bivše Jugoslavije. Garija je u Borcu nasledio rođeni sestrić Dušan Dule Radović. Dule je prošao kroz sve selekcije Borca, od pionira do prvog tima. Za seniorski sastav debitovao je 1989. godine i igrao je do 1993. Nakon Borca nastupao je u mnogim srpskim i inostranim klubovima. Danas je trener u KK Mladost Čačak. Na putu da uspešno nastavi familijarnu tradiciju u Borcu Mozzart je Petar Radović, Dulov sin, a Garijev unuk.

Tekst: Nikola Minović/Đurđe Mečanin

Foto: Lejča photography