Pionirski sastav Borca Mozzart je ovog vikenda zabeležio još jedan uspeh. Naime, paralelno sa Kupom Radivoja Koraća u gradu na Nišavi je organizovan i Mini Kup Radivoja Koraća, na kom su učešće uzeli najbolji pionirski timovi naše zemlje.

Jedan od njih je, naravno, crveno-beli sastav iz grada na Moravi, koji sa klupe predvodi Ivan Đajić, a njemu se ovom prilikom u stručnom štabu priključio i Lazar Gojković.

Borac Mozzart je na pomenutom takmičenju uspeo da zauzme treće mesto i tako ostvari još jedan uspeh. Vredno podsećanja je to da su pioniri iz grada na Moravi prošle sezone osvojili drugo mesto u svom takmičenju, pa je ovo samo nastavak dobrih partija izabranika Ivana Đajića.

A do novog uspeha nisu imali tako lake prepreke. Prvo su u četvrtfinalu morali da savladaju Crvenu zvezdu, što je učinjeno skorom 80:90 (22:19; 19:17; 18:26; 21:28).

Sledeći izazov bio je u okviru polufinala, a rival je bio Partizan. Ponovo su mladi Čačani bili motivisani i željni da slave, ali ovaj susret nisu rešili u svoju korist. Kao bolji je iz utakmice izašao crno-beli tim, a završni rezultat je glasio 86:72 (23:12; 14:27; 23:15; 26:18).

Usledila je utakmica za treće mesto i okršaj sa ekipom Grad Niš. Ovog puta pioniri Borca su bili i više nego željni da slave. A trud i zalaganje su im se na kraju isplatili, tako da su i više nego ubedljivo savladali Nišlije. Kada je zvuk sirene označio kraj duela, skor na semaforu je glasio 103:72 (23:26; 38:9; 23:16; 19:21).

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography