Izabranici Ivana Đajića uspeli su da naprave veliki podvig. U četvrtfinalnoj utakmici U15 završnog turnira, koji se igra u Beogradu, mladi Čačani su savladali vršnjake iz Vizure, a rezultat na koncu susreta je glasio 73:68 (22:14; 15:24; 22:11; 14:19). Ovim trijumfom pioniri Borca su zakazali polufinalni okršaj, koji će sutra od 12:00 igrati protiv užičke Slobode.

Već u prvih 10 minuta Čačani su pokazali rivalu da su došli u prestonicu sa ozbiljnim namerama. Osim u uvodnih nekoliko minuta, kada su timovi, prirodno, odmeravali snagu, u ostatku prve deonice Borac je vodio glavnu reč, pa je predvođen Dragićevićem na kraju tog dela meča imao pristojan suficit od osam poena (22:14).

Početkom drugog dela susreta Vizura je odgovorila rivalu na dobar način, pa je sa šest vezanih poena uspela da ozbiljno umanji deficit (22:20). Borac se iz petnih žila trudio da se pokrene, ali za četiri minuta igre samo je Stojić doneo poen timu, i to sa linije za slobodna bacanja. Od tog momenta, pa sve do kraja prvog poluvremena,  obe ekipe su se svojski trudile kako bi uspostavile kontrolu. Ali kako to niko nije uspeo da sprovede u delo, na pomolu je bio interesantno i neizvesno drugo poluvreme.

U treći deo utakmice bolje je ušao tim iz Čačka, koji je vrlo brzo preuzeo vođenje duela. Doduše, prednost nije bila znatna, ali je ipak ulivala samopouzdanje Čačanima. Ali ubrzo je stigao i odgovor Vizure, pa je u nastavku ponovo vođena prilično ravnopravna borba. A kako opet nikome nije pošlo za rukom da stekne prevagu, pobednik duela nije se mogao ni pretpostaviti. Ipak, u samoj završnici trećeg dela igre Borac je poenima Stojića, Dragićevića i Perišića došao do značajnih plus 10 (59:49), što nije bio tako mali podvig, ako se ima u vidu kako se kretao susret.

Odsudni deo meča Borac je ušao sa kapitalom od 10 poena. Zbog toga je Vizura odmah zaigrala na sve ili ništa, jer je morala da anulira zaostatak, kako bi imala čemu da se nada. Ali kako je vreme odmicalo, Borac je bio sve sigurniji, tako da nije bilo puno prostora za promene. Štaviše, polovinom četvrtine Čačani su došli do maksimalnih +11 (65:54), tako da su bili vrlo blizu slavlju. Raume se, do kraja meča Vizura se dobrano trudila da nešto promeni. Ali avaj, u tome nije uspela. Kada je jednom stekao preimućstvo, Borac nije želeo da ga ispusti do poslednjeg zvuka sirene, iako je Vizura ipak uspela u završnici da priđe vrlo blizu protivniku. A tačku na pitanje pobednika stavio je Perišić trojkom u samoj završnici susreta. Sve u svemu, zahvaljujući odličnoj utakmici, posebno u drugom poluvremenu, tim iz grada na Moravi se zasluženo našao u društvu četiri najbolje ekipe u zemlji.

Borac: Pešić 4, Simović, Dragićević 16, Perišić 7, Filipović, Radivojević, Medić 16, Miladinović, Ajdačić, Erić 9, Stojić 19, Majstorović 2.

Vizura: Totarvaj, Dobrić, Knezica, Krstić 11, Krilović 16, Danilović 17, Sekulović 7, Pešić, Nedeljković, Bojović 3, Spasojević, Sijarić 14.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography