U derbiju 15. kola KLS lige sastali su se Borac i Dinamik. Na parketu dvorane kraj Morave, pred oko 1.000 gledalaca, ponovo je bio bolji domaći sastav, pa je slavio rezultatom 93:80 (21:28; 26:22; 25:21; 21:9). I nakon ovog trijumfa, osmog na svom parketu u KLS, tim Marka Marinovića je nastavio vladavinu domaćim takmičenjem, uprkos činjenici da Sloboda sve vreme diše za vratom komšijama iz Čačka. Takođe, protiv Dorćolaca čačanska publika imala je priliku da nakon nekoliko meseci ponovo gleda Dušana Miletića u dresu Borca, igrača koji će predstavljati značajno pojačanje za čačanski tabor u nastavku sezone.

Kao što se moglo i očekivati, vrlo motivisano su timovi otpočeli meč. Iz napada u napad ekipe su se smenjivale u postizanju koševa, tako da niko nije uspevao da stekne kakvo-takvo vođstvo, već je na snazi bila rezultatska klackalica. Bez obzira na to, igralo se u dobrom ritmu, tako da nije manjkalo kvalitetne košarke. Međutim, polovinom prve deonice Smiljanić je sa dve vezane trojke odveo svoj tim na plus pet (11:16), što je primoralo trenera Marinovića da zatraži minut odmora kako bi prekinuo nalet gostiju. Iako je u nastavku četvrtine Borac zaigrao nešto bolje, Dinamik je zahvaljujući šutu sa distance zadržao prednost. Štaviše, trojkom Pašajlića uspeli su Dorćolci da pobegnu na plus sedam (21:28).

Pogotkom za tri Alikadić je započeo drugi deo igre, nagovestivši tako bolje šutersko veče svog tima. Bolji procenti šuta, uz dobru odbranu, učinili su da Borac polako istopi zaostatak u odnosu na protivnika i da priđe na svega pola koša (29:30). Ipak, raspoloženi Pašajlić nije spuštao nogu sa gasa, već je na mišiće čuvao prednost svog tima, koja je u jednom momentu iznosila osam poena (34:42).  Međutim, on je imao odličnog konkurenta na drugoj strani u liku Alikadića, koji je držao svoj tim u životu i pogađao je kada niko nije mogao. Njemu su se u nastavku pridružili Džons i Čarapić, pa je domaćin uspeo da preokrene rezultat i da povede (46:43). Ali to vođstvo beše kratkog daha. Kvalitetno prvo poluvreme Dinamik je znao da naplati, pa je na veliki odmor otišao sa suficitom od tri poena, što je donekle ulivalo samopouzdanje pred nastavak utakmice.

Prilično ravnopravna borba vođena je u uvodnim minutima trećeg kvartala. Naravno, ništa drugo nije se moglo ni očekivati. Međutim, nakon ukradene lopte i polaganja Čarapića Borac je ponovo vodio (53:52). Presing preko čitavog terena od strane igrača Borca očigledno nije godio Dinamiku. Ipak, nakon nekoliko grešaka gosti su se stabilizovali, pa je ponovo nastupila rezultatska ravnoteža. Takvo stanje na semaforu prvi je poremetio domaćin, koji je na krilima Džonsa uspeo da stekne kapital od pet poena (65:60), pa je trener Dinamika morao da zatraži tajm aut. Potez mu je uspeo, jer su Dorćolci zaustavili domaćina, ostavši tako u igri. Iako je Borac igrao drastično bolje, gosti su na jedvite jade pratili rivala. Zbog svega navedenog na pomolu je bila neizvesna završna deonica.

Tako je i bilo. Baš kao u prošlom susretu odigranom u Čačku, Dorćolci su pružali dostojan otpor, tako da se Borac prilično mučio kako bi prelomio meč i okončao ga u svoju korist. Uprkos velikom trudu domaćina, Dinamik nikako nije nameravao da se preda. Taman što bi se činilno da je čačanski tim na korak da slomi protivnika, tako bi se Dinamik na volšeban način vraćao u život. Međutim, ključni trenutak desio se polovinom poslednje deonice, kada je petu ličnu grešku dobio Pašajlić, daleko najbolji igrač Dinamika. Od toga gosti nisu mogli da se oporave, što je Borac iskusno iskoristio. Polako, ali sigurno, slamao je već načetog suparnika, što je na kraju imalo kao rezultat pobedu u veoma neizvesnom meču. Uprkos velikom naporu i izazovu, Borac je nastavio pobednički niz u KLS – u.

Čačak – Dvorana Borca. Gledalaca: 1.000. Sudije: Belošević, Nikolić, Hadžić.

Borac: Alikadić 11, Popović 2, Đoković 7, Krsmanović, Miletić, Gavrilović 4, Majstorović 11, Kočović 8, Nerandžić 14, Džons 21, Todorović 1, Čarapić 14.

Dinamik: Pašajlić 19, Glas 9, Akaj, Đorđević, Beslać 13, Stojičić, Tomašević 3, Glišić 8, Ostojić 3, Paunović 13, Smiljanić 10, Vujović 2.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Duško Radišić-Lejča